Mama Mia! Světový muzikál v Praze

Vydáno 01.08.2007 | autor: redakce

Celosvětově známý muzikál Mama Mia!, založený na skladbách skupiny Abba, bude mít českou premiéru v Sazka Areně 10. – 18. října 2007 v rámci mezinárodního turné.

Mama Mia! Světový muzikál v Praze Mama Mia! Světový muzikál v Praze

Muzikál inspirovaný skladbami švédské skupiny Abba vypráví o životě na malém řeckém ostrově. V předvečer své svatby, v touze poznat svého pravého otce, přivádí nevěsta na ostrov tři muže, kteří se mihli životem její matky před dvaceti lety. V představení zazní 22 skladeb od skupiny ABBA, včetně hitů: CHIQUITITA, DANCING QUEEN, I HAVE A DREAM, KNOWING ME, KNOWING YOU, THE WINNER TAKES IT ALL, SUPER TROUPER, TAKE A CHANCE ON ME a VOULEZ-VOUS.



Muzikál MAMMA MIA! drží světový rekord v počtu představení nazkoušených různými divadelními soubory. V současné době vystupuje po celém světě celkem 10 různých produkcí muzikálu (mimo jiné v USA, Rusku, Japonsku, Německu, Holandsku nebo Velké Británii, kde měl muzikál premiéru v dubnu 1999,).



Autorkou muzikálu je Catherine Johnson, přičemž veškerá hudba a texty pocházejí od skladatelské dvojice Benny Andersson a Bjorn Ulvaeus. MAMMA MIA! vznikl v režii Phyllidy Lloyd s choreografií Anthony Van Laasta. Od své premiéry v roce 1999 muzikál Mamma Mia! vydělal téměř 2 miliardy dolarů po celém světě a shlédlo jej více než 30 milionů diváků.

www.mamma-mia.com
zavřít