Benátská noc má zvláštní moc

Vydáno 07.08.2007 | autor: redakce

Fotoreporty z letošní Benátské noci doplňuje přímé svědectví Michala Koukala, který nám poslal svoji recenzi. Pokud jste na Malé Skále byli, můžete srovnávat.

Benátská noc má zvláštní moc Benátská noc má zvláštní moc

Benátská noc 2007

Festival jsme navštívili v druhý den jeho konání, tj. v sobotu 28. 7. 2007 brzy odpoledne. O konání akce svědčily dlouhé řady zaparkovaných aut, které se táhly po obou stranách silnice, již několik kilometrů před samotným areálem v obci Malá Skála. Po nalezení parkingu cca 2 km od areálu a odbavení u vstupu jsme se konečně vydali do festivalového varu.



Ze zvýšené tribuny jsme si nejdříve poslechli pár skladeb zpěvačky Anny K. Se začátkem jejího vystoupení se však zatáhla obloha a spustil se déšť, který Anna vtipně okomentovala hláškou, že jde už o několikátý festival, kde se během začátku jejího vystoupení spustila silná průtrž mračen. Nepřízeň počasí však kapelu ani její fanoušky neodradila. Lidem v pláštěnkách a s deštníky úsměv z tváře neodehnaly ani dešťové kapky. Řady přímo pod pódiem sice během „slejváku“ značně prořídly, ale většina fanoušků se přesunula pod nejbližší velké stany a přístřešky, kde si užívala koncert dále. Zázemí a připravenost na nepřízeň počasí by Benátské noci mohly jiné festivaly jen závidět.



Před vystoupením další skupiny jsme se vydali prohlédnout si lákadla festivalového městečka. Pochopitelně jsme nemohli vynechat G-city městečko zábavy, kam s námi mířily desítky dalších návštěvníků. Ačkoliv jsme neměli odvahu vyzkoušet nabízené atrakce, výborně jsme se bavili sledováním jiných „odvážlivců“, např. při jízdě na „splašené plechovce“. Obzvlášť plno zde bylo v době vystoupení revivalových kapel, kterým patřilo pódium G-kamionu.

Benátská noc je již tradičně přehlídkou toho nejlepšího z české, převážně rockové muziky, nikdy však nechybí ani několik opravdu zajímavých zahraničních jmen. Letos to byli například britská rockerka Suzi Quatro nebo holandští The Gathering. My jsme si však užívali především české partičky, např. vystoupení skupiny Čechomor nebo energickou kapelu Walda Gang, která nás dostala repertoárem skladeb Waldemara Matušky v moderním pojetí.



Dále musím zmínit koncert Ivy Frühlingové, která dokázala zaplnit téměř celý stan druhé scény. Chvílemi se zdálo, že se skupina potýká s menšími problémy se zvukem a jejich výkon tak nebyl úplně stoprocentní.

Ve 21:30 už vřel celý několika tisícový kotel a s napětím vnímal každý zvuk linoucí se z příprav jednoho z headlinerů tohoto festivalového dne. Lehce po půle to přišlo – nastoupila skupina Kabát. Hit střídal hit, a tak během koncertu zazněly jak novinky z posledního alba Corrida, tak starší pecky z Dole v dole nebo Colorado.



Mezi nabitým hudebním programem jsme několikrát zavítali také mezi atrakce a stánky festivalového městečka. Zde každý návštěvník našel obchůdky nabízející širokou nabídku občerstvení, stylového oblečení, ale také spoustu zábavy nebo možností odpočinku. Napilno měly vizážistky a kadeřnice, zaujal nás i masérský relaxační koutek.

Podtrženo sečteno - perfektní organizace, zajímavý výběr interpretů, atraktivní lokalita v krásném prostředí údolí řeky Jizery, to jsou hlavní atributy, díky kterým je Benátská noc dlouhodobě jedním z vrcholů letní festivalové sezóny. Těšíme se na další ročník.

Text a foto Michal Koukal


P.S.
Máte nějaký zážitek z letošních festů? Chystáte se někam a rádi si děláte poznámky? Podělte se s námi o své reporty! Pošlete ve wordu svůj článek na marketing@ireport.cz, nejlépe maximálně tři dny po akci. Třeba příště v rubrice Recenze zveřejníme právě tu vaši! * Redakce iReportu.



0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít