Koncert pro Dianu na ČT2

Vydáno 07.08.2007 | autor: redakce

Česká televize uvede sestřih koncertu, který se konal u příležitosti uctění památky zesnulé princezny Diany. Živě zahráli Duran Duran, Elton John nebo Joss Stone.

Koncert pro Dianu na ČT2 Koncert pro Dianu na ČT2

Hudební show uspořádali britští princové Harry a William, jejichž matka tragicky zahynula při autonehodě 31. 8. 1997. Přáním bylo připomenout světu Dianu takovou, jaká byla, a přehlušit věčné spekulace o její smrti, jejích vztazích a jejím rozvodu. Slzy v očích mnoha účastnic na závěr večera prokazovaly, že se jim to podařilo. Koncert navštívilo 63 tisíc lidí, oba princové se svými partnerkami a desítky slavných zpěváků, kterým vévodila kapela Duran Duran, nejoblíbenější princeznina kapela.



Akce se konala 1. 7., v den, kdy by Diana oslavila své šestačtyřicáté narozeniny. Dějištěm megakoncertu byl legendární stadión ve Wembley. Mezi hvězdami, které na koncertu zahrály a zazpívaly, byl Elton John, skupina Duran Duran, zpěvák Bryan Ferry, hiphopová hvězda Pharell Williams či rhythm'n'bluesová zpěvačka Joss Stone. Zálibu princezny Diany v tanci a v muzikálech připomenul Anglický národní balet a úspěšný muzikálový skladatel Andrew Lloyd Webber.



Výtěžek z prodaných vstupenek, mimochodem okamžitě vyprodaných, zamířil k několika charitativním organizacím, které Diana za svého života podporovala, a nadacím Centrepoint a Sentebale, které sama založila. Druhý program České televize nabídne záznam ve dvou hodinových sestřizích vysílaných v sobotu odpoledne, a to 25. 8. v 16,45 a 1. 9. v 16,15.

www.ceskatelevize.cz
zavřít