Fresh Film Fest zve na předpremiéry

Vydáno 13.08.2007 | autor: redakce

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 22. do 26. srpna v Karlových Varech. V průběhu pěti dní bude promítnuto 200 filmů.

Fresh Film Fest zve na předpremiéry Fresh Film Fest zve na předpremiéry

Je nám velikou ctí, že Laurent Jacob, iniciátor a ředitel studentské sekce „Cinéfondation“ festivalu v Cannes potvrdil svou účast na letošním ročníku Fresh Film Festu,” komentuje ředitel festivalu Martin Pošta účast Laurenta Jacoba. „Přijedu vybírat filmy a rád bych také upevnil vztahy s pražskou FAMU,“ uvedl Laurent Jacob. „Ke kultuře vaší země mám velmi silný vztah,“ doplnil. Kromě Lauranta Jacoba přijedou i lovci talentů z Berlinale, festivalu Premiers Plans a několika zahraničních produkčních a distribučních společností. O velkém zájmu o festival svědčí stále stoupající návštěvnost a počet přihlášených filmů.



V letošním roce se přihlásilo celkem 678 studentských filmů, což je o 150 více než loni. Nejpočetněji bylo zastoupeno Německo; snímky přišly i z takových lokalit jako je Argentina, Singapur nebo Jihoafrická republika,” říká umělecký ředitel Jan Stehlík. V mezinárodních porotách zasednou za Českou republiku herec a režisér Jaroslav Dušek a výtvarnice Veronika Bromová. Fresh Film Fest nově představí sekci světových celovečerních debutů Fresh Generation, jehož ozdobou je světová předpremiéra prvního filmu výrazného českého výtvarníka Petra Nikla Mozartovo rekviem.



Autor svůj snímek osobně uvede v sobotu 25. srpna. V české premiéře bude uvedena také řada celovečerních filmů renomovaných autorů - snímky Michaela Winterbottoma Síla srdce s Angelinou Jolie a Marca Evanse Sněhový dort se Sigourney Weaver, Carrie-Anne Moss a Alanem Rickmanem si najdou cestu i do běžné kinodistribuce. Předpremiéra očekávaného nového filmu Tomáše Vorla Gympl doplní galavečer předání cen.

Veškeré potřebné info naleznete na www.freshfilmfest.net
zavřít