Miles Davis acid jazzu na Flédě

Vydáno 14.08.2007 | autor: redakce

Francouzský trumpetista Eric Truffaz příjíždí v září do klubu Fléda se svou porcí acid jazzového zvuku. Truffaz je všestranný hudebník, který svou koncepcí navazuje na progresivní zvuk trumpetisty Milese Davise.

Miles Davis acid jazzu na Flédě Miles Davis acid jazzu na Flédě

Špičkoví hudebníci tvoří spolu s trumpetistou všestranné hudební těleso. Po jeho boku vystupuje hráč na elektrické piano Patrick Muller, jazzový bubeník Mark Erbetta a basista a hráč na klávesy Marcello Giuliani. Častým hostem je i zpěvák, kytarista a klávesista Mounir Troudi, který vyniká svým jemným měkkým, avšak hluboce zabarveným hlasem. Truffaz prorazil až svým druhým albem The Dawn, které vyšlo u labelu Blue Note. Ke kvartetu se tu připojil i rapper Nya, který se tak vlastně stal pátým členem skupiny. Další úspěšné album, které ve Francii dokonce získalo stříbrnou desku, se jmenuje Bending New Corners.



Na Flédě se ale bude hrát zřejmě především z nového alba Arkhangelsk, které vyšlo letos na jaře. Erica Truffaze a jeho acid jazz live koncert jste mohli slyšet v červenci na festivalu Pohoda v Trenčíně, kde nadchl několika tisícové publikum svým nekompromisním projevem. „Jazz se šťávou i duší, a spoustou otevřeného prostoru,“ napsal o něm časopis Rolling Stone. „Inteligentní, nekompromisní hudba současnosti, kterou hrají virtuózní hráči s bohatou fantazií a odvahou,“ hodnotí Truffaze pro změnu magazín JazzTimes.

Poslechněte si některé skladby na myspace.com/truffaz

Eric Truffaz - 19. září, Fléda, Brno.

www.eriktruffaz.com
zavřít