Letní nadílka CD recenzí!

Vydáno 14.08.2007 | autor: redakce

Máme pro vás přehršli nových CD recenzí od našich redaktorů: Petr Váša, Mark Foggo, Status Praesens a DJ Fresh jsou tady!

Letní nadílka CD recenzí! Letní nadílka CD recenzí!



PETR VÁŠA
MANIFESTO
Black Point
21 trax / 45:06 min




Na takzvané fyzické básnictví Petra Váši jsem poprvé narazil před lety na festivalu Mezi ploty a chvíli jsem nevěděl, zda se nejedná o jednoho z klientů bohnické léčebny. Velmi rychle mě však jeho těžko popsatelné představení postavené na neopakovatelných zvukových i pohybových projevech vtáhlo. Ovšem to, co někomu přijde jako originální umění, a druhým to připomíná spíše opilce ve sprše, který se snaží vzpomenout si na oblíbenou melodii, nemá cenu vydávat jako zvukovou nahrávku. Jelikož je jeho umění založené na kontaktu s publikem, zajděte si raději na Vášu nebo na jeho Ty syčáky osobně.
(jr)


MARK FOGGO
IT´S ONLY A GAME
Skanky´Lil Records
6 trax / 18:44 min



Jedno se britským fotbalovým hooligans upřít nedá; oproti příslušníkům české reprezentace, která kope za Michala Davida a Maxim Turbulenc, mají vytříbenější hudební vkus. Marka Fogga z Liverpoolu lze označit za mluvčího takových fans. New Shoes vydal už v roce 1979. Věren 2tone ska a britskému rock´n´rollu v současnosti obráží kluby s holandskou partou Skasters. Album se svou délkou tak akorát napasuje mezi první a druhou půli hry, v mnohých případech Foggo směle zastoupí samotného trenéra zmožené fotbalové jedenáctky.
(LUK)


STATUS PRAESENTS
CREMATORY COUNTRY
Status Praesents
12 trax / 38:49 min



Mezi metalovou zdí a hardcoreovým mantinelem lítá kdekdo, ale jen výjimky dokáží své album pojmout takhle precizně. Spousta nečekaných melodických i rytmických zvratů, mnohdy dvě v různých polohách se proplétající hlasové linie, chytré aranže. Přitom celistvost neutrpí. Zase jednou netuctová a nadprůměrná záležitost.
(df)





DJ FRESH
ESCAPE FROM PLANET MONDAY
Breakbeat Kaos / Maximum Underground
15 trax / 68:58 min




Šikulka Fresh, část Bad Company, přichází se sólovkou. Věru je o co stát. Chytlavé d’n’b skladby, tu s neurotickým synthem, ondy zase s latinskoamerickým nádechem. Většina kousků je již ověřena tanečním parketem, za všechny: All That Jazz, Nervous, The Immortal. Fresh je zkušený chlapík a zklamání je téměř vyloučeno. Celá deska šlape od začátku do konce a pro letní dny s přáteli je ideálním soundtrackem (tedy pokud si rádi hodíte boky). Pro všechny s faktorem d’n’b pozitvním, nezbytná záležitost.
(R2D2)



0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít