Čechomor připravují album koled

Vydáno 17.08.2007 | autor: redakce

Skupina Čechomor připravuje pro letošní rok nové album, které bude složené z lidových koled a vánočních písní z Čech, Moravy, Slovenska a Polska.

Čechomor připravují album koled Čechomor připravují album koled

Skupina začíná nové album nahrávat začátkem září a album by mělo být dokončeno v polovině řijna. Jeden z lídrů skupiny Karel Holas říká: „Nechceme natočit tuctovou vánoční desku. Hledáme méně známé vánoční koledy a chceme, aby nahrávky měly zvuk, který je pro Čechomor charakteristický.“ Kytarista a zpěvák skupiny František Černý dodává: „Hledali jsme dlouho v archivech, abychom našim posluchačům mohli přinést vánoční koledy nejen z Čech a Moravy, ale i ze Slovenska a Polska.



To, že jsme materiál na nové album hledali na Slovensku a v Polsku, nebude pro naše posluchače asi nic překvapivého, je to jen logické pokračování našeho téměř dvacetiletého objevování českých a moravských lidových písniček i lidových písniček našich nejbližších sousedů
.“
V průběhu listopadu a prosince potom Čechomor odehraje v rámci Čechomor Kooperativa Tour 2007 několik koncertů, na kterých bude již část skladeb z nového alba živě prezentovat.

www.cechomor.cz
zavřít