Fresh Film Fest zná vítěze

Vydáno 26.08.2007 | autor: redakce

Pětidenní filmovou přehlídku mezinárodního studentského filmu oficiálně zakončil v sobotu 25. srpna ceremoniál v hlavním sále karlovarského hotelu Thermal. Které z filmů byly oceněny?

Fresh Film Fest zná vítěze Fresh Film Fest zná vítěze

Cenu za nejlepší film festivalu Fresh Film Fest získala Oliwia Tonteri z Finska s filmem Lilli (Lilli). Cenu Theatre Optique obdržel Tibor Banoczki z Velké Británie za animovaný film Mléčné zuby (Milk Teeth). Cenu Magnesia pro nejlepší film v regionu střední a východní Evropy získal Paul Manolescu z Rumunska za film Nyní vás prohlašuji (Casa de Piatra). „Na tvorbu oceněných autorů se nyní budeme soustředit. Učiníme maximum pro to, aby se i nadále podíleli na tváři kinematografie,“ řekl umělecký ředitel Jan Stehlík. Triumfovaly také snímky z Česka a Slovenska: Zvláštní cenu poroty hlavní soutěže si odnesl film slovenské režisérky Daniely Rusnokové O Soně a její rodině (O Soni a jej rodine).



V soutěži Theatre Optique získal Zvláštní cenu poroty film Radio Kebrle v režii Zdeňka Durdila. „Porota středoevropské soutěže při vyhlašování verdiktu poukázala také na kvalitu soutěžních filmů Jitky Rudolfové a Viery Čákanyové,“ doplnil Jan Stehlík. Cenu diváků letos získal snímek Zohar izraelské režisérky Yasmine Novak. „Film Yasmine Novak byl v minulosti uveden pouze jednou a to v soutěži významného festivalu v Locarnu. Je nám potěšením, že si české publikum tento film oblíbilo,“ komentoval Stehlík.



Filmový festival letos nabídl 200 filmů, z toho 43 v soutěžích. Fresh Film Fest navštívilo téměř 3000 lidí a to především studentů filmových škol z celého světa.

www.freshfilmfest.net

zavřít