Festival hudebních filmů už v říjnu

Vydáno 27.08.2007 | autor: redakce

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu hudebních filmů MUSIC ON FILM – FILM ON MUSIC nabídne bohatý výběr unikátních hudebních dokumentů, filmů, koncertů a dalších doprovodných programů. Startuje se 18. října.

Festival hudebních filmů už v říjnu Festival hudebních filmů už v říjnu

V rámci festivalu proběhne ve spolupráci s Bontonfilmem distribuční premiéra dlouho očekávaného irského filmu „Once“ s irským zpěvákem a kytaristou Glenem Hansardem a hudebnicí Markétou Irglovou v hlavních rolích. Tento snímek, kde je významnou složkou hudba obou muzikantů, se stal v USA hitem a získal Cenu diváků na festivalu Sundance 2007. Premiéra filmu bude spojena s koncertem obou hlavních představitelů v kině Lucerna. Důležitým programovým zaměřením letošního ročníku se stává hudba a kultura Ruska. MOFFOM uvede ruské dokument o Dmitriji Šostakovičovi či film o Lvu Těreminovi, vynálezci unikátních hudebního nástroje, který mimo jiné posloužil Petrovi Zelenkovi jako inspirace pro hru v Dejvickém divadle.



Ze sovětské produkce pochází také němý film „Maja babuška“, který diváci uvidí s živým hudebním doprovodem v podání Beth Custer Ensemble. K raritám bude patřit výběr ruských hudebních videoklipů či party DJ RussenDisko. Dalším koncertem uváděným ve spolupráci festivalů MOFFOM, Stimul a Divadla Archa je vystoupení kytaristy a autora mnoha filmových soundtracků Freda Frithe v Divadle Archa. Kromě filmů s hudbou Freda Frithe MOFFOM láká na snímky o mnoha zajímavých kapelách a hudebnících, například: The Clash, Gogol Bordello, Kurt Cobain, Dixie Chicks, George Clinton, Chet Baker, Dean Reed atd.

www.moffom.org

MUSIC ON FILM – FILM ON MUSIC proběhne od 18. do 22. října v Praze.
zavřít