Marhoul odletěl na výcvik do Afriky

Vydáno 29.08.2007 | autor: redakce

S pokřikem „Hurá na Tobruk!“ nasedlo třináct herců v čele s Václavem Marhoulem do letadla směr Tunisko. Začal jim týdenní výcvik, po němž se pustí do dvouměsíčního natáčení ve vyprahlé poušti.

Marhoul odletěl na výcvik do Afriky Marhoul odletěl na výcvik do Afriky

V čele týmu je samozřejmě Václav Marhoul, dále pak 13 herců (Jan Meduna, Petr Vaněk, Robert Nebřenský, Andrej Polák, Martin Nahálka, Michal Novotný, Matěj Hádek, Kryštof Rímský, Radim Fiala, Petr Stach, Petr Lněnička, Matúš Krátky, Petr Halberstadt), plukovník Karel Klinovský (vojenský veterán a „trenér“ tohoto týmu), lékař Jaroslav Pecháček a část produkce. V Tunisku pobude tvůrčí tým více jak dva měsíce. Více jak šedesát dnů v poušti v regionu Douz, sem tam nějaká ta písečná bouře, a to vše při pekelných teplotách blížících se ve dne padesáti stupňům, v noci šplhajícím ke třicítce.



To si ale hoši musí nejdřív pěkně odpracovat,“ podotkl režisér a scenárista v jedné osobě Václav Marhoul. Připomněl rovněž, že už několik týdnů technický tým pod vedením architekta Jana Vlasáka připravuje vlastní natáčení, které odstartuje 2. září. Budují se zákopy, připravuje se terén pro bojové scény, při první klapce nesmí chybět budovy pevnosti a všechno další. „Také některé stroje vypůjčené v místě nejsou zrovna nejnovější,“ přiblížil další problém režisér. „Mám zprávy, že už dosloužily snad všechny, až na archaický traktor, který zatím slouží. No, necháme se překvapit...“

Slavnostní premiéra je plánovaná na 10. září 2008
zavřít