Chinaski 07: povolení bavit

Vydáno 30.08.2007 | autor: redakce

Album 07 provází již od začátku menší skandál ohledně písně o Jiřím Paroubkovi. Čím ještě překvapí sedmičkami opředený titul, který vychází 17. září?

Chinaski 07: povolení bavit Chinaski 07: povolení bavit

Když se kapela sešla ve studiu pod producentským dohledem Michala Dvořáka, mohla si vybírat ze třiceti nahrávek. Všichni v kapele píšou hudbu i texty. Průběžně. „Tohle je naše sedmá deska. V životě jsem neměl pocit, že nahrávání proběhlo tak podezřele v klidu. Nikdy jsme nestíhali termíny, vždycky jsme se hádali nebo něco nešlo. Nyní jsme byli tři měsíce ve studiu a já si nevzpomínám na zásadní problém,“ kroutí hlavou Michal Malátný.
Na nové album upozornila už skladba Slovní pyrotechnika, ve které si kapela vystřelila ze známého povolebního projevu Jiřího Paroubka.



Může nás žalovat. Možná se mu uleví. Ale tahle písnička je naše normální reakce, jako když jsme udělali skladbu Vedoucí, která reaguje na manažerský slang. My jen reagujeme na skutečnost, které je kolem nás,“ řekl autor textu Pavel Grohman.
Když se politik o písni dozvěděl, aspoň si do kapely rýpl. „Jsou to chlapci, kteří možná časem dostanou rozum,“ ozval se Jiří Paroubek v MF Dnes.
Rozpis podzimního turné najdete na stránkách kapely www.chinaski.cz.

Vše o Chinaski se dočtete z titulního rozhovoru a z první recenze na nové album v REPORTU 9/07:



zavřít