Joe Cocker vystoupí v Ostravě

Vydáno 06.09.2007 | autor: redakce

Joe Cocker, jeden z mála žijících umělců, kteří se mohou pyšnit účastí na legendárním Woodstocku, se vrací do České republiky, aby představil své nové album.

Joe Cocker vystoupí v Ostravě Joe Cocker vystoupí v Ostravě

Slavný anglický zpěvák Joe Cocker pochází ze Sheffieldu, kde se narodil v roce 1944. Své první hudební zkušenosti si odbyl v roce 1960 se skupinou The Cavaliers, a to jako bubeník. Joe Cocker si zajistil nesmrtelnost už svým vystoupením na bájném woodstockém festivalu v roce 1969. Ne nadarmo patří k jeho nejúspěšnějším deskám živé dvojelpéčko „Mad Dogs And Englishmen“ z roku 1970. Hluboký prožitek, který dokáže vložit do svého nezaměnitelného chrapláku, se stal pro „otce bílého soulu“ poznávacím znamením a ochrannou známkou.



Za svou bohatou kariéru vydal více než dvě desítky alb a spolupracoval s celou řadou hudebních osobností. Skvělé hudebníky má Joe i ve své doprovodné kapele, se kterou vystoupí 5. listopadu v ostravské ČEZ Aréně a na živo představí, krom jiných, i skladby z aktuální desky „Hymn For my Soul“. Se stejným programem pak zavítá 12.prosince do pražské Sazka Arény.

www.cocker.com
zavřít