Slet bubeníků se blíží

Vydáno 14.09.2007 | autor: redakce

Letos se na českých pódiích představí pestrá směsice bubeníků a jejich přátel různých stylů již pošesté. Čeští hudebníci se potkají na jednom pódiu s muzikanty z Afriky, Ameriky, Asie i Austrálie.

Slet bubeníků se blíží Slet bubeníků se blíží

První ročník Sletu bubeníků proběhl v roce 2002 z iniciativy Pavla Fajta a Romka Hanzlíka. Na počátku byla jednoduchá idea: Pozvat na jedné straně přední české invenční bubeníky, na straně druhé renomované zahraniční hudebníky z různých žánrů, kultur a různého vnímání hudby na týdenní tvůrčí dílnu a iniciovat tak vytvoření unikátního uměleckého díla – společné kompozice, jejíž výsledkem je živý koncert rytmických nástrojů.



Jak se celá akce v průběhu let vyvíjela? Pavel Fajt, umělecký vůdčí duch Sletu bubeníků, upřesňuje: „Loňský Slet bubeníků byl absolutně nejlepší v celé historii. Sotva jsme vyšli na pódium, ukázalo se, že všichni muzikanti jsou na stejné vlně a dávají do projevu i výrazu neuvěřitelné množství energie a tvůrčího potenciálu. Všichni ctili týmového ducha a tvorba fungovala jakoby samospádem. Shodli jsme se, že v tomto týmu se chceme ještě jednou sejít, a proto letošní sestava hodně vychází z té loňské.

Slet bubeníků 2007 proběhne od 9. října do 20. října.
Přehled koncertů, profily bubeníků a program najdete na www.sletbubeniku.cz.
zavřít