Ska-jazz ze země tulipánů

Vydáno 17.09.2007 | autor: redakce

Jako odezva na New York Ska Jazz Ensemble se začaly objevovat kapely nesoucí název svého měst a formulku ska-jazz. Jednou z nejvýznamnějších je Rotterdam Ska-Jazz Foundation, která zahraje v září v Čechách.

Ska-jazz ze země tulipánů Ska-jazz ze země tulipánů

Tento holandský projekt funguje od roku 1999 a má za sebou několik zásadních alb, stovky koncertů, turné po celé Evropě a USA. Stal se významnou součástí světové ska scény, o čemž svědčí i jeho vedlejší projekt s Dr. Ring Dingem – Kingston Kitchen, který se zaměřuje na cover verze od Skatalites přes Elvise Presleyho až po AC/DC. Téměř vždy, když se skupina jazzových hudebníků rozhodne vykročit jiným směrem, lze očekávat něco zajímavého. U RSJF to platí dvojnásob, protože nejen že se jedná o špičkové instrumentalisty, ale navíc se rozhodli jazz skombinovat s osvědčeným stylem – ska.



Koncerty jsou tak energické a nutí k tanci. Zároveň však udržují kvalitu písní a instrumentální zážitek na vysoké úrovni.
Rotterdam Ska Jazz Foundation vystoupí v neděli 23. 9. v pražském klubu Cross v Holešovicích. Sekundovat jim budou jejich čeští kolegové Green Smatroll.

www.rsjf.nl
zavřít