Veletrh Muzika slaví dekádu

Vydáno 17.09.2007 | autor: redakce

Veletrh Muzika se uskuteční již podesáté. Pražské Výstaviště bude patřit muzikantům 20.-22.9. Na programu je mj. řada seminářů, koncertů a doprovodných akcí. A pro všechny návštěvníky je od "jubilanta" připraven dárek!

Veletrh Muzika slaví dekádu Veletrh Muzika slaví dekádu

Po roce se na Výstaviště vracejí všichni ti, pro něž je hudba profesí, ale i koníčkem, či relaxací. Desátý ročník veletrhu Muzika i letos nabídne přehled o trhu s hudebními nástroji, příslušenstvím, reprodukčními i záznamovými zařízeními, ale i osvětlovací a pódiovou technikou.

Oproti loňskému ročníku, který probíhal v Křižíkových pavilonech a „na fontáně“, dochází v letošním roce k přesunu veletrhu do „horní části areálu“, tedy do Průmyslového paláce a na volnou plochu před ním. Zde bude také umístěno hlavní koncertní pódium, na němž proběhnou oba „velké“ večerní koncerty – ve čtvrtek od 20.30 Pražský výběr II a o den později od 20 hod. pardubická bubenická kapela Full Contact.

MUZIKA VĚTŠÍ, HLASITĚJŠÍ

Počet vystavovatelů se oproti loňsku téměř zdvojnásobil a k úpravám došlo i v rámci doprovodných programů. Expozice vystavujících firem jsou umístěny do Pravého křídla Průmyslového paláce, Střední hala je vyhrazena seminářům a Levé křídlo předváděcím akcím. K dispozici je celkem sedm zkušeben, které umožní otestovat nástroje v plném rozsahu.

Změnami k lepšímu prošlo nejen zázemí pro vystavovatele (press centrum, business centrum), ale návštěvníkům jsou k dispozici i nové restaurace a kavárny . Tradičně bohaté jsou doprovodné programy: kromě odborných seminářů a prezentací jednotlivých vystavovatelů bude tahákem pátečního programu Bubenické matiné. Jeho účastíkem, a zároveň hostem z kategorie VIP, bude i japonská bubenická legenda Akira Jimbo, dvorní hráč firmy Yamaha.



Představí se i studenti z „Ježkárny“, tedy Konzervatoře Jaroslava Ježka. Ti se postarají o část programu v rámci slavnostního zahájení veletrhu. Součástí doprovodného programu je výstava fotografií Vladimíra Komjatiho z koncertů i zákulisí s názvem „40 tváří hudby“.

Podrobný program koncertů na všech pódiích i rozpis prezentací najdete na webu veletrhu.

DÁREK NÁVŠTĚVNÍKŮM

Pořadatelé ze společnosti Incheba Praha letos umožnili získání elektronické vstupenky za „pouhé“ kliknutí. Tato velkorysá pozvánka k návštěvě veletrhu je jakýmsi „poděkováním jubilanta“ za návštěvnickou přízeň i milým dárkem pro všechny příznivce hudby. Takto získaná vstupenka platí i na všechy koncerty a doprovodné programy. I letos mají vstup na veletrh zdarma studenti všech našich hudebně zaměřených škol. Stačí předložit u vstupu potvrzení o studiu. Pro návštěvníky je připravena soutěž o kompletní studio na PC.

Vyplatí se přijít. A až budete v areálu, zastavte se i u stánku REPORTU!



www.incheba.cz
zavřít