Hexstatic Live: Kde je nás víc?

Vydáno 06.03.2008 | autor: redakce

Ninja Tune si mohou ze seznamu svých interpetů u položky "nehráli v Praze" symbolicky odškrtnout další jméno. Ale není v tom nějaký háček? Jak se Hexstatic LIVE líbili našemu redaktorovi Tomáši Pokornému?

Hexstatic Live: Kde je nás víc? Hexstatic Live: Kde je nás víc?

HEXSTATIC
14.9. Palác Akropolis, Praha

Elektronické podvody.


Navštívit živé vystoupení někoho z labelu Ninja Tune zde v Praze není v posledních letech žádný problém. Jenže abychom viděli koncert kompletní, to je, zdá se, zhola nemožné.

Coldcut si loni nepřivezli žádného zpěváka, Cinematic Orchestra zase pro změnu pouštěli hned několik klasických nástrojů z playbacku. Nyní se do klubu absentérů přidali i slavní Hexstatic.

Chybělo rovných 50 % projektu, to jest přesně osoba Stuarta Hilla. Je pak sice pěkné, že slyšíte zřejmě všechno, co byste slyšet měli, příkladem nechť jsou geniální songy Salvador, Distorted Minds, nebo mash-up These Boots Are Made For Walking, ale já měl pocit, že jsem se ocitl spíše na DVD projekci, než na čemkoliv jiném, "živém".



Snad nikdo nemohl tentokrát uvěřit Robinu Brunsonovi, že něco míchá live. Občas zakroutil kolečkem a sem tam jen tak naoko zkontroloval, jestli je zvuk synchronizovaný s videem. Aby nevypadal příliš nezaneprázdněn, velmi často usrkával ze svého piva.

Mám dojem, že tento večer byl nejdůležitější osobou pan zvukař, Robin si mohl připadat spíš jak režisér na slavnostní premiéře svého filmu.

Tak snad příště, Ninjové...

Tomáš Pokorný

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít