Apocalyptica dokončila novou desku

Vydáno 21.09.2007 | autor: redakce

Apocalyptica vydává nové album Worlds Collide. Produkce se ujal Jacob Hellner, dlouholetá múza skupiny Rammstein, a poprvé v historii kapely na desce hostují zpěváci.

Apocalyptica dokončila novou desku Apocalyptica dokončila novou desku

Práce na desce začala v srpnu 2006 a od té doby vzniklo zhruba 40 písniček, ze kterých kapela vybrala finální tucet. Na písničkách spolupracovali například s frontmanem Stone Sour a Slipknot Corey Taylorem (na prvním singlu I’m Not Jesus), se zpěvačkou Lacuna Coil Cristinou Scabbia, zpěvákem 3 Days Grace Adamem Gontierem a opět s dlouholetým kamarádem a spolupracovníkem Dave Lombardem. “Bylo to opravdu vzrušující,” rozplývá se Toppinen. “Na posledních dvou deskách jsme se věnovali jak psaní, tak produkování, prostě všemu. Tentokrát jsme otevřeli dveře různým zpěvákům, producentovi a také některým spoluautorům. Dovolili jsme cizím prvkům, aby vstoupily do světa Apokalyptiky.”



Snažili jsme se vytvořit desku na světové úrovni,” uzavírá Toppinen. “Pro nás je toto období velice vzrušující. Spolupracujeme se skvělými lidmi a já jsem z toho úplně nadšený. Poprvé za posledních 11 let mám pocit, že náš tým opravdu pracuje společně. S tímto týmem bychom měli být schopni probrat všechny lidi, kteří o Apocalyptice vědí, ale nikdy si ještě nekoupili desku nebo vstupenku na koncert. Chceme šířit slova.”

Recenzi alba najdete v říjnovém REPORTU.
zavřít