Sláma dotočil Venkovského učitele

Vydáno 08.10.2007 | autor: redakce

Režisér Bohdan Sláma dotočil film Venkovský učitel, ve kterém se po Divokých včelách a Štěstí už potřetí zabývá motivem hledání lásky. Hrají Pavel Liška, Zuzana Bydžovská, Marek Daniel a další.

Sláma dotočil Venkovského učitele Sláma dotočil Venkovského učitele

Díky penězům zahraničních koproducentů jsme pocítili jistou tvůrčí volnost, ale o to větší nyní cítíme vůči nim zodpovědnost,“ říkají producenti Pavel Strnad a Petr Oukropec z Negativu. Před sebou mají nyní celkem smutnou skutečnost – bourání krásného statku v jižních Čechách, který dlouho budovali. Vznikly v něm ty nejkrásnější filmové scény a štáb v něm prožil velkou část natáčení. „Natáčení probíhalo poměrně hladce, v tuto chvíli máme sestříhanou velkou část filmu, proto jsme se rozhodli na nic nečekat a premiéru jsme přesunuli z původně plánovaného podzimu příštího roku už na březen,“ dodávají producenti.



O filmu nechtějí prozradit více než to, že jsou nadšení z hereckých výkonů a krásných záběrů kameramana Diviše Marka. Po předchozích úspěších filmu Bohdana Slámy v zahraničí (naposledy hlavní cena pro Štěstí na festivalu v San Sebastiánu) není překvapením, že jsou už nyní producenti v kontaktu se svým zahraničním distributorem - společností Wild Bunch, která bude pro film pracovat na zahraničním filmovém trhu.
zavřít