Michal Hrůza ulovil Bílou velrybu

Vydáno 19.10.2007 | autor: redakce

Sólová deska bývalého frontmana a skladatele Ready Kirken Michala Hrůzy se jmenuje Bílá velryba a vychází 22. října.

Michal Hrůza ulovil Bílou velrybu Michal Hrůza ulovil Bílou velrybu

První písnička vznikla v prosinci v Pelhřimově při zvukové zkoušce před koncertem,“ vzpomíná Hrůza. „Karel Heřman začal hrát na piáno takový hezký motiv a já na něj ‚to je dobrý, hraj dál‘ a připojil jsem se k němu zpěvem. Tak vznikl první singl s názvem Bílá velryba“. Zajímavou historií prošlo album při závěrečném masterování – Michal a jeho doprovodná suita nejprve nechali pořídit master v Česku a na Slovensku, aby si mohli vybírat, nakonec ale zvolili třetí variantu.



Na poslední chvíli se našla jedna firma v New Yorku, která masteruje desky přes internet. Tak jsme pro zajímavost nechali udělat master i tam a výsledek byl tak skvělý, že jsme se rozhodli použít skoro celou desku z téhle newyorské verze. Byl to samozřejmě risk, ale překvapivě to vyšlo,“ nadšeně vysvětluje Hrůza. Spolu s vydáním alba byl do rádií nasazen i další singl Píseň kovbojská, ke které přivzal na výpomoc Lenku Dusilovou.



Koncertní křest proběhne 13. listopadu v pražském Lucerna Music Baru, z dalších štací potom 1. prosince v Clubu Woko v Jablonci nad Nisou a předvánoční koncert 21. prosince v hudebním klubu Klubíčko v Aši. Turné k desce Bílá velryba se chystá na jaro 2008.

www.michalhruza.cz
zavřít