Další dávka CD recenzí!

Vydáno 23.10.2007 | autor: redakce

Stabilně oblíbená recenzní rubrika vám tentokrát přináší pohled na nové desky Anoushky Shankar, Jamese Yorkstona, Hammerfall, Mad Caddies, Satisfucktion a punkové kapely The Fialky.

Další dávka CD recenzí! Další dávka CD recenzí!

ANOUSHKA SHANKAR AND KARSH KALE
BREATHING UNDER WATER
Manhattan / EMI
13 trax / 62:23 min




Nejde o slepenec tuc-beatu a několika smyček indických nástrojů, ale o crossoverové album, na němž muzikanti z východu přejímají prvky západní vážné a elektronické hudby. Dcera slavného otce hraje jako on na sitár, Kale to rozjíždí na tabla a programuje breakbeatové rytmy. Spolupráci oplácí Sting a zazpívá také nevlastní sestra Anoushky – Norah Jones.
(maz)

JAMES YORKSTON
ROARING THE GOSPEL
Day After / Domino
12 trax / 50:37 min



Kolekci rarit a nevydaných kousků skotského folkaře je dobré poslouchat, jen když se člověk potřebuje vybrečet. Pracuje s výrazně lidovými nápěvy, bohužel si však libuje v baladách. Tu se ozve kytara a foukačka, jinde banjo nebo dokonce dudy. Zpěvákův hlas je unylý a postrádá průraznost. Tahle dávka melancholie je příliš velká a na jedno brdo.
(maz)

SATISFUCKTION

MOTIONLESS
vlastní náklad
14 trax / 60:18 min



Jihočeši nemohli do názvu zvolit výstižnější sebereflexi. Nadále úporně (a na tuzemské poměry nadstandardně) rozvíjejí grungeový odkaz, ale stále se ne a ne výrazněji prosadit. Dokud nebudou mít stejně jako výrazivo ostré i lokty, nepomůže jim ani parádní propracovanost skladeb a kvalitní zvuk.
Vpřed, Doni Quichoti!
(df)


MAD CADDIES
KEEP IT GOING
Fat Wrack Chords / Day After
14 trax / 49:17 min




Na své páté desce předvádějí MC afektovaný slepenec ska, punku a rhytm´n´blues. Oproti takovým Slackers, kteří umně čeří de facto stejná inspirační zřídla, však patří do druhé ligy. Chybí jim zpěvák s charismatickým hlasem i osobitý repertoár. Za výjimku lze považovat Souls For Sale, kde se zajímavým frázováním blýskne i zpěvák souboru. Jak na to jít, názorně předvádí vokalista z Black Uhuru, který vypomohl v Riding For A Fall. S jeho nástupem se MC stávají mnohem uvěřitelnější kapelou.
(LUK)


HAMMERFALL
TRESHOLD
Nuclear Blast / Cure Pink
11 trax / 50:34 min



Atmosféra úvodu novinky švédských melodických metalistů nás zavádí do středověku, samotná nahrávka pak hezkých pár let nazpátek do metalové historie. Šesté album téhle oblíbené kapely je pokračovatelem předchozího CD Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken, které také nepřinášelo žádné převratné novinky. Prostě zpěvák Joacim Cans a spol. se drží svého heavymetalového kopyta, zatímco okolní svět uhání někam úplně jinam.
(jr)

THE FIALKY
PRŮSER
Papagájův Hlasatel
12 trax / 35:17 min



Tenhle punk je asi tak rebelský, jako je fialka masožravá. The Fialky více než nějaký protest zajímá punkové halekání, holky a pivo. Ale proč ne, rozjetý večer v klubu může být s touhle bandou celkem zábava, jenže z desky má cenu poslouchat asi jen klavírem vyšperkované Good Bye Ramones nebo chytlavě melodickou Rebel klaun. Jinak je to celé tak bezproblémové, až člověka napadá, že ty mladé „rebely“ konzumní společnost dostala tam, kde je chtěla mít.
(jr)

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít