The Sweet v Retru: jaký byl koncert?

Vydáno 24.10.2007 | autor: redakce

Náš redaktor Roman Jireš se vypravil na koncert legendárních The Sweet. Povedlo se?

The Sweet v Retru: jaký byl koncert? The Sweet v Retru: jaký byl koncert?


THE SWEET
17.10. RETRO MUSIC HALL

We Want Sweet!

Pro svůj návrat do Prahy si britští The Sweet nemohli vybrat lepší prostředí než pražský klub Retro. Nejen kvůli názvu jakoby reagujícím na repertoár kapely, která v 70. letech patřila k nejslavnějším zástupcům glam rocku. Také proto, že v menším klubu působila mnohem přirozeněji než před dvěma lety, kdy vysoko na body prohrála pomyslný souboj s The Slade, s nimiž hrála v pražské Sazka Areně. Před slušně zaplněný klub rozehřátý předskokany The Cell a Flaming Cocks předstoupili sice The Sweet v civilnějším oblečení, než nosili v dobách své největší popularity, ale hned úvodní Hell Raiser vrátilo publikum převážně středního věku do 70. let minulého století. Tedy do doby blyštivého oblečení, vysokých bot, načesaných dlouhých vlasů a písní, které jsou dodnes v repertoáru mnoha zábavových kapel.



Parta kolem frontmana Andyho Scotta, jediného pamětníka doby, kdy hudební svět bral The Sweet vážně a ne jako roztomilý retro zážitek, sázela jeden hit za druhým.



Posluchači s chutí zpívali Funny Funny, Co-Co, Poppa Joe či Action. Úsměvná byla uřvaná verze Love Is Like Oxygen rozpůlená vsunutým beatlesovským Let It Be a nadšení vyvolala siréna tradičně avizující Blocbuster. Na závěr nechybělo ani Fox On The Run, kdysi žebříčkové číslo dvě ve Spojených státech. Poté kapela svěže působících seniorů zmizela v zákulisí, ale mohutné skandování We Want Sweet! ji vyhnalo zpátky k definitivnímu přídavku Ballroom Blitz. Hezký večírek pro starší a pokročilé.
text Roman Jireš foto Roman Akak pro Retro

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít