Malátný v nové české komedii

Vydáno 24.11.2007 | autor: redakce

Film "Chyťte doktora" režiséra a scénáristy Martina Dolenského představí v hlavní roli Michala Malátného, Ivu Janžurovou a Táňu Vilhelmovou.

Malátný v nové české komedii Malátný v nové české komedii

Michal Goldberg je nadějným gynekologem, žije se svou ženou a má malé dítě. Jednoho dne se ovšem probudí, vyrazí do práce a narazí na svou milenku, která je těhotná. Zatímco jí chce poslat rovnou na sál, ona zavolá jeho ženě a Michalův závod s časem může začít. Do toho všeho totiž ještě musí stihnout zápas v rugby a televizní pořad o výhodách a nevýhodách monogamních vztahů.



Ve filmu sledujeme celkem tři varianty tohoto dne. V té první se Michal vrací k ženě, v té druhé zůstává u milenky a ve třetí neudělá ani jedno, ani druhé. Komedie Chyťte doktora se opírá především o výrazné herecké výkony a hlavně sympatický výkon neherce a zpěváka Michala Malátného ze skupiny Chinaski. Malátný sice dříve hrál divadlo, ale Chyťte doktora je jeho filmovým debutem. Obě jeho partnerky si s gustem zahrála Tatiana Vilhelmová. V roli Michalovy tchýně se objeví Iva Janžurová. Primáře si zahrál velmi civilní Luděk Sobota.



Ve vedlejších rolích se objeví Vladimír Javorský (Michalův kolega), Zuzana Stivínová (moderátorka pořadu Sama doma), Kryštof Hádek (policista) a Pavel Landovský (přítel Michalovy tchýně).
Film je inspirován klasickými českými komediemi, avšak zůstává pevně zakotven v současné realitě. Ve filmu zazní zbrusu nová hudba skupiny Chinaski.

V kinech od 29. listopadu.

Trailer najdete na www.chyttedoktora.cz.
zavřít