Rihanna roztočila deštníky

Vydáno 07.12.2007 | autor: redakce

Devatenáctiletá popová hvězda Rihanna vystoupila na Slovensku. Byl to jediný koncert ve střední Evropě, takže se na něj sjeli fanoušci z několika zemí.

Rihanna roztočila deštníky Rihanna roztočila deštníky

RIHANNA

27. 11., SIBAMAC ARENA, BRATISLAVA

Nevypínejte hudbu!

Sibamac Aréna, kde se má koncert mladé divy konat, není největší, ale ve výsledku její prostory stačí naprosto přesně. Kolem deváté hodiny se scéna rozsvěcí a z podlahy pódia vyjíždí silueta černovlasé krásky a zní hit Pon De Replay. Rihanna vystoupí ze stínu. Červenočerný přiléhavý korzet a upnuté kožené kalhoty nám dávají jasně najevo, že název svého posledního alba Good Girl Gone Bad nezvolila náhodně. Po dvou vydaných deskách se z hodné holky stala “Bad Girl“, která nám přijela představit nekompromisní show.



„Bratislavo, jak se dnes večer máš?“ vítá Rihanna diváky nabité očekáváním. I Hluchý by poznal, že slovo „Bratislava“ vyslovuje poprvé v životě, věřte mi.

Rihanna zrychluje tempo, pódium střídá barvy a dříve, než si stihnu všimnout jejího odchodu, je už zase zpět v nohy odhalujícím oblečku a s růžovém boa okolo ramen. Fotografové naříkají, že už jim vypršel limit pro focení a tudíž sexy černovlásku kroutící se do rytmu písně S.O.S. zachytit nemohou.
Po chvíli zpěvačka usedá na kulisu schodů a pohladí naše srdce pomalejšími rytmy. Představí své dvě tanečnice, které jí pomáhají i se zpěvem. Což Rihanna, co si budeme povídat, během večera dosti potřebuje. Z reprobeden se line melodie Unfaithful, což mi navodí husí kůži. Rihanna je opravdová. Ta píseň pro ni něco znamená. Maximální zážitek. Atmosféra je ohromná a příjemně posmutnělá.

Publikum rozpumpuje až momentálně největší hit klubových parketů Please Don´t Stop The Music. I přes energii vyzařující ze zpěvačky se publikum příliš nechytá. Přijde mi, jako by si neuvědomovali, že Rihanna je ta, kvůli které přišli. Tápu, čím to je, ale z mého přemýšlení mě vytrhne až povedená píseň, která baví lidi asi nejvíc. A když celá hala na vyzvání zařve Shut Up And Drive jako jeden muž, začínám věřit ve vzkříšení zájmu fanoušků. Světla mi do očí udeří tak náhle, až si nestíhám uvědomit, že koncert se přiblížil ke konci. Avšak rozum mi dává signál, že v tuhle chvíli je konec hloupostí. Přepadá mě pocit, že Rihanna naschvál vynechala svůj největší hit, aby si pojistila, že si ji polomrtví fanoušci vytleskají zpět. Ať tak či jinak, světla opět zhasínají a zpěvačka nám servíruje tolik očekávaný hit Umbrella. Tanečnice točí s deštníky, světla blikají, jako by tušily, že je to vrchol koncertu a lidé jsou nadšení. Odcházím plná dojmů. Mírně smíšených, ale v celkovém součtu kladných.

text Kristýna "Kristee" Hendrychová foto Radek "Chemik" Chlubna

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít