Happy Mondays poprvé v Čechách

Vydáno 27.03.2008 | autor: redakce

Kultovní britská kapela Happy Mondays přijede vůbec poprvé do České republiky. Vystoupí na letošním festivalu Colours of Ostrava, který se koná druhý červencový víkend.

Happy Mondays poprvé v Čechách Happy Mondays poprvé v Čechách

Happy Mondays, nejulítlejší bohémové manchesterské New Power Generation, vytvořili spolu se Stone Roses v 80. a 90. letech originální zvuk tamější scény vzešlé z klubu Hacienda. Originálně propojili kytary s hypnotickou chicagskou house music, hip hopem, psychedelií květinových dětí a elektronikou. Kapela vznikla v roce 1980 v proslulém manchesterském klubu Hacienda, kde ji objevil Tony Wilson, spoluzakladatel labelu Factory Records.



"Máme své zásady. Nás si nekoupíš. My třeba nikdy neopustíme Tonyho Wilsona ani Factory. Ledaže by nám někdo nabídnul sedm milionů nebo něco podobně zajímavýho," prohlásil během zlaté éry Happy Mondays frontman kapely Shaun Rader.



V roce 2007 vydali Happy Mondays nové album Unkle Dysfunktional a vyjeli na koncertní turné. Na argentinském festivalu Personal fest s nimi vystoupili také Monkey Business. A letos v létě je konečně uvidí i diváci v České republice.
zavřít