Sperm festival už v březnu

Vydáno 23.01.2008 | autor: redakce

Třetí ročník přehlídky aktuálního umění, hudby a vizuální kultury proběhne 6. až 8. března v pražských prostorech La Fabrika a Abaton.

Sperm festival už v březnu Sperm festival už v březnu

Festival přinese desítky hudebních a audiovizuálních vystoupení obohacených o workshopy, přednášky a projekce. Aktuální téma festivalu Confuse nabídne návštěvníkovi ve dvou večerech v divadle La Fabrika a jednom v prostoru Abaton plnou šíři aktuálních trendů v umění.



Hlavními taháky festivalu jsou bezpochyby němečtí Modeselektor s vizuálními kolegy Pfadfinderei, kanadský producent Deadbeat lovící v minimal dubových vodách nebo eklektický Francouz Joakim, který společně se svojí kapelou přiveze českému publiku výbušnou elektronicko-rockovou show.
Fanoušci hudebních experimentů se můžou těšit na představení kultovního německého labelu Raster-Noton s umělci Frankem Bretschneiderem a Olafem Benderem (Byetone) nebo vystoupení maďarského elektronicko-improvizačního kvartetu Pándi/Keszei/Halmos/Prell.



Silně zastoupenou středoevropskou scénu doplní mj. čerstvý domácí multimediální projekt Ghostmother, one man showman Ventolin, ambientní Tropajn z Polska nebo slovenští post-shoegazeři Subnbus. Ve spolupráci se zahraničními kurátory se v Praze představí i projekt Wasted over Prague, který pod taktovkou hudebníků Jasona Forresta a Pure (re)prezentuje extrémní polohy taneční hudby.

www.sperm.cz
zavřít