Johnny Winter přijede do Prahy

Vydáno 09.02.2008 | autor: redakce

Vyslanec texaského rocking blues vystoupí 14. května v Lucerna Music Baru, bluesová legenda tak v Praze zahraje po šesti letech.

Johnny Winter přijede do Prahy Johnny Winter přijede do Prahy

Zatím jediné vystoupení Johnnyho Wintera v Praze v červenci 2002 si asi nechal ujít málokdo z jeho fanoušků. Přestože koncert nadchnul, jeho příznivce vyděsil Winterův zdravotní stav – na podium přišel o holi a po celou dobu koncertu hrál vsedě a působil unaveně. Zdá se však, že Winterovi je osud nakloněn. V minulém roce změnil lékařský tým a během několika měsíců nastal v jeho zdravotním stavu zásadní obrat. Johnny opět chodí, cítí se velice dobře – až natolik, že se rozhodl v roce 2008 uspořádat celosvětové turné.



Jednou ze zastávek celosvětového turné bude opět Praha a Johnny vzkazuje svým českým fanouškům, že se do Prahy opravdu velice těší. Johnny Winter, vlastním jménem John Dawson Winter III., americký kytarista, hráč na foukací harmoniku a zpěvák, se narodil ve státě Texas v roce 1944.



Johnny Winter hraje v 60. letech především v chicagských klubech. V roce 1969 mu vycházejí první úspěšná alba a účastní se i řady festivalů. Johnny Winter je aktivní ale i koncem 80. let, když jeho album Third Degree (1986) dostalo cenu Grammy.
zavřít