Venkovský učitel: premiéra v březnu

Vydáno 10.02.2008 | autor: redakce

Nový film Bohdana Slámy je hotov a od 20. března bude uveden ve všech českých kinech. V hlavních rolích se představí Pavel Liška a Zuzana Bydžovská.

Venkovský učitel: premiéra v březnu Venkovský učitel: premiéra v březnu

Režisér Bohdan Sláma zachycuje ve svém novém filmu Venkovský učitel osudy tří hlavních hrdinů – Učitele, Marie a Chlapce - jejichž náhodné setkání rozpoutá velký příběh lásky, přátelství a odpuštění. Každá z postav si s sebou nese tajemství, každá touží po lidské blízkosti. Film Venkovský učitel vstupuje do kin s distribučním sloganem „Každý někoho potřebuje“. Režiséra Bohdana Slámu inspirovali k napsání scénáře samotní herci – Pavel Liška a Zuzana Bydžovská.



Pro mě byla obrovská výhoda, že jsme se s Pavlem Liškou poznali na filmu Divoké včely, kde hrál parodii na vesnického frajera číslo 1. Uvědomil jsem si, že má daleko větší herecké možnosti. Potom jsem pro Pavla napsal roli Toníka ve Štěstí,“ říká Bohdan Sláma. Zároveň Pavel Liška sám přišel s nápadem zahrát si homosexuála. „Ta postava umožnila prohloubit, v čem jsme započali. Zároveň jsme se chtěli více dotknout něžností, životního prožitku a Pavel dostal příležitost si to zahrát,“ upřesňuje Sláma. S herečkou Zuzanou Bydžovskou se Sláma pracovně setkal už před lety při natáčení svého absolventského filmu Akáty bílé.



Moc jsem toužil pracovat se Zuzanou Bydžovskou, roli Marie jsem napsal pro ni,“ doplňuje Sláma. Film se natáčel ve dvou částech – letní část probíhala v jižních Čechách od půlky června do konce července 2007, podzimní část pak na přelomu září a října v Praze a Německu. V pražské hale prázdného závodu Avia Letňany vybudoval štáb dekoraci studně, v Německu se točilo například na jednom z největších vlakových nádraží v Evropě, poslední klapka pak padla pod dálničním podjezdem ranveje letiště Lipsko/Halle. Venkovský učitel se točil přesně čtyřicet dní.
zavřít