Kiss zahrají v červnu v Praze

Vydáno 12.02.2008 | autor: redakce

Legendární Kiss oznámili, že vyrážejí na evropské turné KISS ALIVE/ 35 TOUR 2008.

Kiss zahrají v červnu v Praze Kiss zahrají v červnu v Praze

Legenda světového glam rocku a jedna z průkopnických kapel hororově pojaté jevištní show odstartovala svou kariéru v roce 1973 v New Yorku. U jejího zrodu stáli zpívající basista Gene Simmons a zpívající kytarista Paul Stanley, kteří spolu působili v kapele Wicked Lester. Formaci Kiss na prahu její existence doplnil bubeník Peter Criss a excentrický kytarista Ace Frehley. Skupina od počátku razila jasný a hmatatelný styl i image.



Hudba se pohybovala na rozhraní glam rocku a dobového hard rocku s jednoduchými údernými slogany. Členové kapely používali výrazný make up, kostýmy a bombastickou jevištní show. Vodítkem byla jak prezentace New York Dolls a Alice Coopera, tak Simmonsova zamilovaná komiksová literatura. V roce 1974 Kiss debutovali albem, po němž v rychlém sledu následovaly nejvýraznější desky jejich kariéry jako Hotter Than Hell (1974), Dressed To Kill (1975), Alive! (1975), Destroyer (1976), Rock and Roll Over (1976), Love Gun (1977) a Alive II (1977).



Po čtveřici sólových alb, které všichni členové Kiss vydali v tentýž den v roce 1978, následovala o rok později deska Dynasty. Ta sice přinesla velký hit I Was Made For Lovin´ You, ale znamenala razantní příklon ke komerčnějším trendům jak v hudbě, tak v nové image.



Koncem ledna 2008 Paul Stanley oficiálně oznámil, že v květnu a červnu tohoto roku se Kiss chystají vyjet na velké turné po Evropě a Skandinávii, přičemž sestavu vedle něho, Simmonse a Thrayera uzavírá staronový Eric Singer. Domácím fanouškům se Kiss představí 6. června tohoto roku v pražské O2 Aréně.
zavřít