UDG: duet s Bárou Zemanovou

Vydáno 15.02.2008 | autor: redakce

Ve středu 6. února nazpíval frontman UDG Petr Vrzák ve studiu Sono duet se zpěvačkou Bárou Zemanovou. Nové podoby se tak dočkala písnička Buď a nebe, podle níž se jmenuje i aktuální album kapely.

UDG: duet s Bárou Zemanovou UDG: duet s Bárou Zemanovou

S Petrem ji původně nazpívala Iva Frühlingová, ale na základě dohody s hudebním vydavatelstvím, které zpěvačku zastupuje, nešlo skladbu používat coby singl pro rádia. "Což byla velká škoda," komentuje vzniklou situaci bubeník Jugi a dodává: "Vzhledem k tomu, že jsme této písničce od začátku věřili a bavila nás, rozhodli jsme se poprosit Báru, zda by ji nepřezpívala."



"S Bárou jsme se často potkávali na letních festivalech a padli jsme si do oka. Napadlo nás: proč nepřezpívat Buď a nebe s ní, a neumožnit tak této písničce cestu do éteru českých rádií," vysvětlil spolupráci s bývalou finalistkou soutěže Česko hledá SuperStar a držitelkou ceny Skokan roku 2007 v anketě Český Slavík saxofonista a zpěvák UDG Adam Kupera.



"Muzika UDG se mi líbila už dávno před SuperStar. Na jednom z festivalů jsem asi před třemi lety byla při jejich vystoupení v první řadě a dostala jsem od jejich bubeníka paličku," řekla s úsměvem Bára Zemanová. Ve vysílání rádií by se měla píseň objevit během několika týdnů. Skupina UDG navíc aktuálně získala dvě nominace v prestižní hudební anketě Žebřík 2007. Jejich píseň Kurtizána se utká o prvenství v kategorii Skladba a Videoklip roku. O vítězi mohou rozhodnout všichni hudební fanoušci pomocí SMS zprávy do 29. února 2008.

www.udg.cz
zavřít