Sperm festival klepe na dveře

Vydáno 17.02.2008 | autor: redakce

V březnu proběhne v Praze přehlídka umění, hudby a vizuální kultury Sperm Festival 2008. Třetí ročník se letos rozprostře do tří dnů a dvou prostorů a představí na 40 koncertů, performací, projekcí a přednášek.

Sperm festival klepe na dveře Sperm festival klepe na dveře

Festival odstartuje ve čtvrtek 6. března v Divadle La Fabrika v Holešovicích večer DEFINE věnovaný bádání po hranicích minimalistické (ne-)hudby společně s průkopníky žánru Frankem Bretschneiderem a Olafem Benderem (Byetone) z prestižního německého labelu Raster-Noton a polským objevem Pawlem Kulczynskim aka Tropajnem. V pátek 7. března odpoledne bude v La Fabrice následovat bezplatná(!) vzdělávací část festivalu EDU, během níž proběhne workshop s Jeremiah Johnsonem (Nullsleep) o tvorbě hudby pomocí herních konzolí minulých generací, přednášky/poslechovky Pavla Klusáka a Petra Ference nebo infosession Red Bull Music Academy s Kanaďanem Deadbeatem a kapelou Ghostmother.



Večer s podnázvem ACT zakončí právě výpravné vystoupení domácího projektu Ghostmother společně s nečekaně performativními barcelonskými Burbuja. Již tradičně se na hlavní hvězdy můžete těšit na závěr festivalu – v sobotu 8. března vystoupí v Prostoru Abaton miláčkové hudebních kritiků, fanoušků ale i samotných hudebníků Modeselektor se svými VJskými soupoutníky Pfadfinderei, francouzský mág Joakim a jeho kapela Ectoplasmic Band v electro-rockovém převleku nebo kanadský post-techno producent Scott Monteith aka Deadbeat.



Dále v Abatonu vystoupí tanečním projekt WASTED, kde pod taktovkou Jasona Forresta a Pure vystoupí Society Suckers, Electric Kettle nebo Ježíš táhne na Berlín v zcela nové sestavě, retro-8bit vlna BLIP ve spolupráci se stejnojmenným newyorkským festivalem a koncerty nejznámějších jmen žánru jako Nullsleep a Bit Shifter.

Festival proběhne od 6. do 8. března.

www.sperm.cz
zavřít