Misha zahraje v Paláci Akropolis

Vydáno 23.02.2008 | autor: redakce

Slovenská soulová princezna Misha odehraje ve středu 12.března svůj samostatný koncert v Paláci Akropolis.

Misha zahraje v Paláci Akropolis Misha zahraje v Paláci Akropolis

Jedna z nejpopulárnějších osobností současné slovenské hudební scény, která si již získala mnoho příznivců i v Čechách, představí svým fanouškům za doprovodu čtyřčlenné kapely svůj kompletní koncertní program. I když se Misha hudbou zabývala už v osmi letech, v dospělosti pracovala zpočátku jako uhlazená tlumočnice z angličtiny.

Až teprve vítězství v talentové soutěži CocaCola PopStar, které ji vyšvihlo na dráhu profesionální zpěvačky, jí umožnilo natočit první album. Od té doby sbírá prestižní ocenění i fanoušky. V letech 2003 a 2004 získala na Slovensku všechny hudební ceny, byla Zlatou slavicí v kategorii Objev roku a poté i jako Zpěvačka roku.



Na cenách Aurel, obdobě našeho Anděla, zvítězila ve čtyřech kategoriích. Stala se i Osobností televizní obrazovky. Za debutové album Colors in My Life obdržela platinovou desku za více než 12 000 prodaných nosičů. Přes všechnu tu slávu jí zůstala skromnost – a sluší jí. Druhé album, nazvané prostě Misha, vyšlo na dvou CD.

Oblíbené jsou zejména skladby Dobrý pocit a Barbeque party. Na posledním albu nazvaném 13000krát vydaném na podzim 2007 pracovala tři roky. Album obsahuje patnáct skladeb, z toho sedm ve slovenštině – většinu z nich si kreativní zpěvačka vytvořila sama. O kvalitě Mishiny autorské tvorby svědčí i to, že jí baskytaru nahrál bez nároků na honorář Richard Bona, jeden z nejlepších baskytaristů na světě.

Na albu se projevuje pestrost žánrů, od soulové muziky r´n´b po hiphop. Misha už na sebe také prozradila, že miluje zejména perkuse, akustickou kytaru, etno i neosoulový projev. Na jednom ze songů spolupracovala s Romanem Holým a Matějem Ruppertem z Monkey Business, což je podle jejího mínění nejlepší česká kapela. Misha přijede rozpálit publikum žižkovského Paláce Akropolis ve středu 12.března.

http://www.myspace.com/mishask

zavřít