Helena Zeťová překročí mosty

Vydáno 04.03.2008 | autor: redakce

Na druhé sólové desce Heleny Zeťové, bývalé členky dívčího tria Black Milk, je jedenáct skladeb. Většinu z nich pro ni napsal americký skladatel Michael Jay, se kterým se před lety poznala na festivalu Zlíntalent.

Helena Zeťová překročí mosty Helena Zeťová překročí mosty

Album Crossing Bridges vzniklo ve studiu u Dana Hádla, se kterým Helena spolupracovala již na předchozím albu. "Můj sólový debut Ready To Roll byl stylově hodně otevřený. Byly na něm zastoupeny všechny možné žánry, protože jsem to tak chtěla. Crossing Bridges je víceméně kytarové album. Ráda jdu trochu do soulu, na chvíli i do country, ale ve výsledku převažuje pop rock. Cítím, že už jsem se víc vyprofilovala," vysvětluje Zeťová.



Při propagaci nové desky by chtěla více koncertovat v klubech a na letních hudebních festivalech, kterým se v minulosti trochu vyhýbala. Bližší by měla být posluchačům i v nových textech. "Vypovídají o tom, jak beru život v době všeobecného úpadku hodnot, kdy se ze života ztratil soucit, lidé se rozvádějí, jsou si nevěrní a jsou na sebe zlí. To jsou věci, které mi vadí. V tomto ohledu mi texty přijdou obzvlášť důležité," vysvětluje. Kromě této v Česku vydané a převážně anglicky zpívané desky vydá Helena album v Řecku.



Dokončuje ho v Athénách a tamním fanouškům na něm nabídne typickou řeckou hudbu. Ukázkou z ní je na Crossing Bridges závěrečná skladba Den to perimena pote. "Den to perimena pote je řecký popík a jako každá řecká písnička je o lásce. Oni to tak mají: měsíček, láska, sluníčko. Původně byla napsaná pro jednu řeckou zpěvačku, ale když mí spolupracovníci slyšeli, jak ji zpívám, rozhodli se věnovat mi ji pro mou desku. Pro mě to hodně znamená."

www.helenazetova.cz
zavřít