Sinéad na Colours of Ostrava

Vydáno 06.05.2008 | autor: redakce

Irská zpěvačka Sinéad O'Connor vystoupí na sedmém ročníku letního festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 10. do 13. července.

Sinéad na Colours of Ostrava Sinéad na Colours of Ostrava

Irská zpěvačka Sinéad O'Connor, proslulý norský saxofonista Jan Garbarek a malijský písničkář Habib Koité jsou vedle již oznámených kultovních Happy Mondays hlavními hvězdami letošního ročníku letního hudebního festivalu Colours of Ostrava. „Jsem šťastná, že se pro letošní ročník podařilo dát dohromady stylově tak rozdílné umělce, kteří jsou ale všichni zárukou výjimečného zážitku,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu.



Sinéad O'Connor
, která se do historie zapsala nejen hitem Nothing Compares 2U, ale i spoluprací s mnoha světovými hudebníky a svými mnohdy kontroverzními politickými názory, přijede v rámci svého letního turné v obvyklé sestavě se dvěma doprovodnými muzikanty.

Začátek festivalu se stane svátkem pro milovníky setkávání západního jazzu s východní, indickou hudbou: ve čtvrtek 10. července se při koncertu pod širým nebem společně představí norský tenorsaxofonista Jan Garbarek se svým Bandem a indický perkusionista Trilok Gurtu. Hlavní festivalovou hvězdou z oblasti world music je pak novátorský písničkář s medovým hlasem Habib Koité, přezdívaný „Eric Clapton z Mali“.




Z české scény na Colours of Ostrava vystoupí například Iva Bittová s Georgem Mrazem, Emilem Viklickým a Laco Troppem, Dan Bárta, J.A.R., Lucie Bílá, Hypnotix, Priessnitz či Xavier Baumaxa.

www.colours.cz
zavřít