Sperm festival začíná již dnes

Vydáno 06.03.2008 | autor: redakce

Festival zahájí dnešní blok nazvaný Define, který nabídne vystoupení dvojice zástupců a zakladatelů vydavatelství Raster-Noton, Franka Bretschneidera a Olafa Bendera.

Sperm festival začíná již dnes Sperm festival začíná již dnes

Tito dva umělci společně s Carstenem Nicolaiem (vystupujícím jako Alva Noto), kteří tvoří základní osu vydavatelství i společný projekt Signal, předvedou pražským divákům koncerty plné sevřeného spojení rytmického zvuku a pulsujícího obrazu. O den později, tedy již zítra, začne festivalový program poměrně brzo – již ve 2 hodiny odpoledne si všichni geekové budou moci vyzkoušet jak se VJ-uje z Nintenda ve workshopu s americkým umělcem No Carrier.

Následovat budou přednášky/poslechovky Aleše Stuchlého (Týden) o fenoménu 8-bitové tvorby a Pavla Klusáka (Respekt) o současné nezávislé hudbě a jejím přesahu do popkultury. Vzdělávací blok EDU zakončí Infosession mezinárodní hudební akademie pro dj-e, hudebníky a producenty Red Bull Music Academy, letos se konající v Barceloně. Hostem Infosession bude Kanaďan Deadbeat, který na festivalu vystoupí v sobotu.



V kontrapunktu k úvodnímu minimalisticky pojatému večeru bude páteční ACT patřit velkorysým multimediálním a performativním živým vystoupením. Nejprve Burbuja, křehký ambientně-folkový projekt z Barcelony produkovaný Cristianem Vogelem se na pódiu promění v bohatě vrstvenou divadelně-hudební show. Následovat bude viktoriánská estetika v podání domácích Ghostmother Gregoryho Finna a spol. Hlavními hvězdy festivalu jako Modeselektor a Joakim nebo 8-bitovými šílenci Nullsleeper, Bit Shifter a další vystoupí v sobotu.

Vstup na vzdělávací část EDU v pátek odpoledne je zdarma.
zavřít