Aktuální várka CD recenzí!

Vydáno 14.04.2008 | autor: redakce

Přinášíme vám recenze jarních CD. Čtěte, jak vypadá aktuální Morcheeba, Skapunková deska roku od JZLF, punkové partičky od labelu Cecek a temní Crematory očima redaktorů Reportu.

Aktuální várka CD recenzí! Aktuální várka CD recenzí!

MORCHEEBA
DIVE DEEP
PIAS / CDirect
11 trax / 40:32
Definitivní funus legendy.
Když v roce 2003 odešla Skye Edwards z Morcheeby, mnozí prorokovali krátký život oběma projektům. Nakonec si na vlastní pěst poradila trochu lépe Skye. Bratři Godfreyové mění vokalisty a nyní vydávají druhou desku bez Skye. Myslím, že takový úpadek čekal málokdo. Dive Deep je naprosto nudná, plochá deska, bez jákéhokoliv světlého okamžiku. Je to jako pád do černé rokle beznaděje, která nemá dno. Máváte rukama, snažíte se něčeho chytit, ale kdykoliv se vaše prsty dotknou spásného trsu trávy nebo větévky, zlotřilí bratři Godfreyové vám ho s úšklebkem profesionálních záporáků vyškubnou. Tohle album obsahuje pouze jedno velké NIC rozdělené do jedenácti menších nic. Když deska dohraje, je to, jako byste se probudili z komatu. Je to celé smutný příběh o tom, jak tři talentovaní lidé dají dohromady jedno z nejlepších hudebních uskupení posledních deseti let aby se nakonec rozešli a rozmělnili se do odpudivě prázdných projektů. Veliká škoda.
Petr Metelka
2

koupit na www.bontonland.cz 

CREMATORY
PRAY
Massacre
10 trax / 48:21 min

Německá kapela, která se jmenuje Crematory a vydává u společnosti s názvem Massacre, to zní jako noční můra všech milovníků romantiky. Však taky tihle hoši nejsou žádní Liquido, ale gothic metalová skupina jako řemen. Můžete se nad tím usmívat, ale za svou sedmnáctiletou kariéru lemovanou jedenácti řadovými alby si trochu respektu zaslouží. Už jen za opravdu dobrý zvuk nahrávky, navazující na předchozí album Klagebilder, a věrnost žánru.
(jr)
koupit na www.bontonland.cz 

DEAF 99
PO-NA-SHI-MU
Cecek Records
8 trax / 28:50 min

Svou novou desku začínají severomoravští Deaf 99 módními arabskými motivy a lehce provokativní protiislámskou notou skladby Kříž a půlměsíc. A pak do nás hoši perou pod tlakem svůj crossover s velkým podílem hard coru, občas se slovníkem z ochozů fotbalového Baníku, občas se zajímavým melodickým nápadem (Oči jako vrata). Škoda, že celkový dojem sráží mizerný zvuk nahrávky a fakt, že tahle kapela postrádá to, o čem zpívá ve skladbě Vlastní xicht.
(jr)


PUNK FLOID
TVŮJ BOJ
Cecek Records
13 trax / 27:27 min

Ani po opakovaném poslechu si nejsem jistý, zda jsou moravští Punk Floid ještě zastydlými anarchistickými puberťáky, nebo stále vyhranější neopunkovou zábavou. Každopádně už od úvodní vypalovačky Váš svět do posluchačů hustí texty se zvláštní kombinací rezignace (Tvůj boj) a legrace (Ájééé). Po albech Blbouni z východu a Pop is dead! opět nabízejí nijak překvapující kolekci chytlavých refrénů, pro nějaký ten ostřejší výraz nejdou daleko a neskrývají zálibu v lihovinách. Naštěstí neschází potřebný humor a nadhled.
(jr)

RISING
LOOK INSIDE
vlastní náklad
7 trax / 23:32 min

Jací jsou asi tihle chlapíci v soukromém životě, když zrovna nemlátí do nástrojů a zpěvák Beavis nezvrací své frustrace? Pokud se tahle čtyřčlenná slovenská banda potřebuje tímto způsobem vyřádit a pobavit pár na podobně drsnou notu naladěných chalanů a bab pod pódiem, tak je všechno v pohodě. Jestli je to však vyjádření jejich životního názoru, tak bych s nimi nemusel bydlet pod jednou střechou. Jejich ostrá muzika celkem šlape, ale ničím výjimečným nepřekvapí.
(jr)

TAINTED
Cecek Records
6 trax / 25 min.
Eponymní minialbum šumperské kapely Tainted není nic pro milovníky dlouhých sól nebo hudby měnící často náladu. Přehledná až jednoduchá hudba se strohými kytarovými riffy, zlehka podbarvená klávesami s expresivním zpěvem a texty v angličině. Prostě tuctový crossover místy připomínající elektro-beat německých Oomph!, na který si v sobotu večer zaskáčete pod pódiem, ale nenajdete velký důvod ho poslouchat doma.
(jr)

THE PANT
STRAIGHT WAY TO HELL
RK Music
10 trax / 36:48 min

Kluci z Břidličné v Moravskoslezském kraji nejsou na tuzemské bigbítové scéně žádnými nováčky. Za jedenáct let existence odehráli bezpočet koncertů a zjevně potěšili nejednoho návštěvníka různých motorkářských srazů. Jejich třetí album si do přehrávačů budou dávat především příznivci starého hard rocku. Solidní anglický zpěv, slušná instrumentální dovednost a muzice odpovídající texty plné sexu a chlastu jsou klady. Zápory? The Pant jsou jen x-tou kopií rockové klasiky.
(jr)

J.Z.L.F.
SKAPUNKOVÁ DESKA ROKU
Cecek Records
15 trax / 50:13 min

Pokusem o vtip se snaží J.Z.L.F. navázat na notu Vypsané fixy nebo Horkýže slíže. V kolovrátkové kritice levných supermarketů Parfém pro vydláka se jim to i daří. „Čoko hýří barvami, náplně občas larvami, to už chytám nervíka, ze zubu tahám červíka.“ Myslí si snad tvůrci, že jejich posluchači budou nakupovat ve Fruits de France? Nevím, nevím. Tahle kapela je nevyzpytatelná; chvíli hraje na vážnou notu, jindy se zase snaží být za každou cenu vtipná.
(LUK)

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít