Sensation White se vrací

Vydáno 11.03.2008 | autor: redakce

V sobotu 31. května 2008 zažije pražská O2 Arena již druhé pokračování Sensation White, kterou loni navštívilo 15 tisíc lidí. Sensation letos představí tři umělce, kteří dosud v Čechách nevystupovali.

Sensation White se vrací Sensation White se vrací

Začněme jménem, které bude splněným přáním tisíců fanoušků, kteří podlehli kouzlu Američana německého původu, kterým není nikdo jiný než Markus Schulz. To, že tento DJ a producent patří k absolutní světové elitě, dokázal nejen na nejvýznamnějších tanečních událostech po světě, ale i při nezapomenutelných vystoupeních u nás. Po belgické a polské Sensation tak čeká Markuse i Praha, kam se jako vždy nesmírně těší.

Poprvé se u nás představí švédská superstar Axwell, který je mnohými považován za jednoho z nejlepších houseových producentů a DJ současnosti. Právoplatný člen remixérsko-producentské skupiny Swedish House Mafia, kterou tvoří společně s krajany, jimiž jsou Eric Prydz, Steve Angello a Sebastian Ingrosso, má na svém kontě množství veleúspěšných hitů, remixů a restylingů, ze kterých stojí za to zmínit spolupráci se jmény jako Madonna (Jump), Nelly Furtado (Promiscuous), Faithles (Music Matters), Usher (Burn), Moby (Slipping Away) nebo Deep Dish (Dreams).



Další slavným jménem je Holanďan Marco V, který právem patří mezi nejslavnější a nejžádanější světové DJ. Již několik let se pohybuje v TOP 20 ankety DJ Mag a kromě hraní na prestižních tanečních show produkuje a vydává řadu hitů, autorská alba a mixované kompilace, z nichž jmenujme například Combi: Nations. Stejně jako Markus navštívil naposledy naši zemi před necelým rokem a vždy jej tisíce jeho fanoušků vítají obrovským aplausem.

Put your hands up for Detroit. Tento houseový megahit z roku 2006 znamenal pro Nizozemce Fedde le Granda zlomový okamžik v jeho kariéře. Následovaly další úspěšné produkce, hraní po celém světě, významná hudební ocenění a Le Grand se během rekordně krátké doby stal jedním z nejžádanějších DJ planety, který chrlí hit za hitem. V roce 2007 se poprvé objevil v anketě DJ Mag Top 100, kde rovnou zaujal 22. místo, což je nejvyšší příčka pro nové jméno vůbec.



Sympatický Nizozemec původem z filipínské Manily - Laidback Luke - nastartoval svoji kariéru v polovině devadesátých let. Od té doby přivádí do varu davy fanoušků na nejrůznějších místech naší planety. Nedělalo mu problém hrát pro 150 000 lidí na holandském Park Pop festivalu ani pro 150 clubberů na afterparty a při svých setech dokázal zmixovat i 40 tracků za hodinu. Luke má na kontě dvě studiová a jedno mixované album s názvem Windmill Skill. Jako neoficiální člen „Swedish House Mafia“ vydává a remixuje společně se Steve Angelem a Sebastianem Ingrossem.

Michael Burian patří již několik let k absolutní špičce domácí elektronické scény a jeho popularita dále roste i za hranicemi naší země. Kromě DJingu se aktivně věnuje producentské práci: na vlastním labelu Bohemian Recordings vydává nejen celou řadu kvalitních tracků, ale i DVD se svými klipy, dokumentem z cest a záznamy z vystoupení. Jako jediný český DJ vystupoval na Sensation nejen u nás, ale i v Polsku a letos jej kromě lotyšské Rigy čeká i pražská O2 Arena.
zavřít