Glenn Hughes: legenda rocku v ČR

Vydáno 12.03.2008 | autor: redakce

Živoucí hard rocková legenda Glenn Hughes (ex Deep Purple, ex Black Sabbath, ex Trapeze) přijede 19. května se svým novým albem do pražského klubu Retro Music Hall.

Glenn Hughes: legenda rocku v ČR Glenn Hughes: legenda rocku v ČR

Glenn Hughes, také známý jako „The Voice of Rock“ (Hlas rocku), je přední britský baskytarista a zpěvák, který v 60. letech působil jako frontman skupiny Finders Keepers a ve funk-rockové kapele Trapeze. V 70. letech (1973 až 1976) byl hlavním zpěvákem a baskytaristou legendární rockové kapely Deep Purple. Angažmá u této hardrockové kapely mu zaručilo statut celosvětově uznávané hvězdy a pevné místo v rockové historii.



S Deep Purple natočil tři studiová alba – Burn, Stormbringer a Come Taste The Band. Po rozpadu Deep Purple v roce 1976 Glenn Hughes působil jako hostující muzikant na mnoha albech slavných interpretů rockové branže (Black Sabbath, Gary Moore, Phenomena, The KLF) a v roce 1977 se poprvé vydal na sólovou dráhu s albem Play Me Out. Po Play Me Out následovalo více jak 20 dalších sólových desek.

Jedním z dalších zásadních momentů v Glennově kariéře byla v 80. letech spolupráce s kapelou Black Sabbath, se kterou natočil album Seventh Star.
Naposledy Glenn Hughes vystoupil v Praze v Retro Music Hall 17. listopadu roku 2006. Tentokrát vystoupí ve stejném klubu v rámci First Underground Nuclear Tour.
zavřít