Toxique na Apríla v Roxy

Vydáno 13.03.2008 | autor: redakce

Pražská formace Toxique vystoupí prvního dubna od 19:30 v pražském klubu Roxy. Ti co si nechali ujít únorový křest, tak mají možnost ponořit se do toku pozitivních hudebních vibrací, které kapela servíruje.

Toxique na Apríla v Roxy Toxique na Apríla v Roxy

Vystoupení Toxique patří mezi ty, které by si příznivci kvalitní hudby neměli nechat ujít. Jsou tak trochu jiní, tak trochu od něčeho kousek. Sami sebe a svojí nelehce zařaditelnou tvorbu směřují někam na pomezí retropopu, souljazzu a grooverocku; baví je retro, pop, hip-hop, britpop. I jejich koncertní vystoupení jsou výjimečná. Pověstný je červený divan, boa vinoucí se kolem mikrofonů, střídmé osvětlení a šantánová atmosféra.

Toxique tvoří zpěvačka Klára Vytisková, kytarista Patrick Karpentski, klávesista Viliam Bereš, baskytarista Jan Lstibůrek a bubeník Roman Vícha. Jejich první nasazený singl Two Sides byl během měsíce katapultován do první desítky žebříčku IFPI Rádio Cz50, kde se stále drží a patří tak mezi nejhranější české skladby v rádiích. Stoupají i prodeje samotného CD Toxique.



www.myspace.com/toxiquespace
zavřít