Watcha Clan v Paláci Akropolis

Vydáno 13.03.2008 | autor: redakce

Francouzští elektroničtí udernící, experimentátoři a výletníci do světa world music, kapela Watcha Clan, vystoupí 20. března od 20:00 v pražském Paláci Akropolis.

Watcha Clan v Paláci Akropolis Watcha Clan v Paláci Akropolis

Watcha Clan patří mezi nejvíce fascinující a nejslibnější crossoverové kapely současnosti. Na podiu vybavení dvěmi kytarami, kontrabasem, hamoniem, klávesy, samlerem, příčnou flétnou a hlasem vytváří směs mezi styly Drum’n’Bass – Jungle – Oriental - Hip Hop - Dub and Reggae. A to vše jen ve čtyrech hudebnících. Se svou hudbou vezmou posluchače na cestu z londýnských tančíren na středozemní pobřeží, z balkánských hor do jihofrancouzských tradicionálů, z Evropy doSeverní Afriky, od kořenů po revoluci.

Kapela v roce 2002 vydala své první album (jež se i úspěšně prodávalo – 20.000 kopií). V roce 2005 pak vydali kritikami ceněné album Le Bastion. Po úspěšném koncertování po celém světě však šli muzikanti ještě dále v prozkoumávání world music a začali kombinovat elektorniku s čistě tradičními zvuky z celého světa. To vše přenesli v roce 2006 na album Diaspora Hi-Fi. Album bylo velmi pozitivně přijato. Watcha Clan s jejich novým zvukem bude možné slyšet i v Praze, 20.3.2008 v Paláci Akropolis



http://www.myspace.com/watchaclan
zavřít