Gipsy.cz mají zlatou desku!

Vydáno 14.03.2008 | autor: redakce

Debutové album kapely Gipsy.cz nazvané Romano Hip Hop po roce a půl prodeje dosáhlo na titul Zlatá deska. Cenu skupina převezme 26. března na koncertě v pražském Lucerna Music Baru.

Gipsy.cz mají zlatou desku! Gipsy.cz mají zlatou desku!

Gipsy.cz slibují, že Zlatou desku oslaví ve stejně pestrém a ryčném stylu, v jakém se nese i Romano Hip Hop. Ta na podzim 2006 vyšla na labelu Indies Scope. Publikum bude mít jednu z mála možností, kdy kapelu kombinující směs hip hopu, romské tradiční muziky a popu v těchto měsících vidět naživo. Hudebníci totiž intenzivně připravují nové album. První ukázky z nové desky Gipsy.cz poprvé představí právě na březnovém koncertě v Lucerna Music Baru.



Kapela slaví úspěchy v Čechách i zahraničí. Jako první česká skupina vystoupila loni v létě na legendárním festivalu v Glastonbury. Videoklip Romano Hip Hop se probojoval až do hitparády evropské MTV World Chart Express. Je držitelem ceny Anděl za rok 2006 v kategorii objev roku a nově také ceny ALMA 2007 v kategorii world music. V loňském roce se stal frontman kapely Gipsy ambasadorem kampaně EU Evropského roku rovných příležitostí.
zavřít