Letní O2 Sázavafest se odtajňuje

Vydáno 15.03.2008 | autor: redakce

Organizátoři představili potvrzené interprety pro letošní Letní O2 Sázavafest, který se bude konat od 31. 7. do 3. 8. 2008 v Kácově.

Letní O2 Sázavafest se odtajňuje Letní O2 Sázavafest se odtajňuje

Mezi prvními, kteří potvrdili svou účast, jsou DJ´s Roni Size & Mc Dynamite a Makoto & Mc Deeizm. Mezi nejslavnější jména letošního O2 Sázavafestu patří zakladatelka Faithless, Sister Bliss, která zde vystoupí v DJ setu za doprovodu talentované perkusionistky Faithless Sudhy Kheterpal. Další novinkou Letního O2 Sázavafestu bude teprve osmnáctiletý jamajský reggae zpěvák Sean Kingstone.

Zajímavé bude také vystoupení reggae zpěvačky Yaz Alexander, proslavené ze spolupráce s legendárním reggae guru jménem Pato Banton. Mezi další potvrzené interprety patří německá elektronická kapela Camouflage a své božské jméno přijedou potvrdit švýcarští elektro-rockový vizionáři The Young Gods, dále Di Grine Kuzine, dnes jedna z nejlepších evropských worldmusic a klezmer formací a také Client se svým electroclashovým zvukem.



O divoký večírek se postará dvanáctičlenná mexická kapela Pantéon Rococó, úspěšně kombinující ska s rytmy latina a tvrdými kytarovými rify. Z českých luhů a hájů vystoupí například Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený.

Slovenské interprety zastoupí Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka. V roli objevů loňského roku se nám představí pražský breakbeatový projekt Le Pneumatiq, jejichž skladby se objevily na soundtracku k filmu Pusinky, anebo bratislavští rockový No Gravity, kteří loni vydali album The beast of produkované Davidem Kollerem.



www.sazavafest.cz
zavřít