Turisas: vikingský metal v Praze

Vydáno 19.03.2008 | autor: redakce

Finští Turisas se představí 26. března v bratislavském klubu Randál a o den později rozjedou svou pekelnou show v pražském klubu Rock Café.

Turisas: vikingský metal v Praze Turisas: vikingský metal v Praze

Pokud jste již měli s Turisas tu čest, víte, co vás na koncertu bojovně naladěných seveřanů potká. Atraktivní viking-metalové představení, během něhož se s kapelou vracíte kamsi do dávných dob, kdy jihovýchodní Evropu brázdili piráti, obchodníci nevalné pověsti a také „Varagiané“, severští bojovníci, do jejichž role se Turisas vžívají. Koncertní vystoupení jsou pak lahůdkou pro oči, jednotliví členové kapely jsou ověšeni kožešinami a pomalováni válečnými barvami, což vytváří dokonalou iluzi bojové tlupy na válečné stezce.



Kapela k tomu dodává: „Ano, lidé si myslí, že je to šílené, ale máme důvod proč to dělat. Nejsme druzí Lordi.“ Debutové album vydali Turisas v roce 2004 a dali mu název Battle Metal, což je zároveň i stylové označení, které si pro svou hudbu sama kapela vymyslela. Turisas na slovenském koncertě i v Praze doprovodí Children of Bodom a Norther.
zavřít