Queen představí v Praze nové album

Vydáno 20.03.2008 | autor: redakce

Legendární britská kapela Queen dotočila nové album. K němu zároveň naplánovala velké evropské turné, které nemine ani Českou republiku. Jeho pražská zastávka se uskuteční 31. října v O2 Aréně.

Queen představí v Praze nové album Queen představí v Praze nové album

Vydání nové, zatím bezejmenné, desky, je stanoveno na 1. září. Všechny písně, kromě jedné ohlášené coververze, pochází z pera Briana Maye, Rogera Taylora a Paula Rodgerse a vznikly v posledních měsících minulého roku a prvních týdnech roku letošního. Prozatím je známa píseň Say It’s Not True, kterou Queen koncem minulého roku vydali pro charitativní organizaci Nelsona Mandely bojující proti šíření viru HIV a nemoci AIDS.

Další novou skladbu s názvem C-lebrity představí Queen počátkem dubna. Čtrnáct dní po vydání desky se Queen vydají na velké světové turné, které má prozatím potvrzených sedmadvacet zastávek v čtrnácti zemích. Celou koncertní šňůru odstartují Queen 16. září v Moskvě, kde zahrají i den poté a následně zavítají například do Itálie, Belgie, Německa, nebo Velké Británie, kde je ohlášeno šest koncertů. Během turné se zastaví i u nás v České republice, kde zahrají v pražské O2 Aréně poslední říjnový den.



www.queenonline.com
zavřít