Future Loop Foundation v Roxy

Vydáno 23.03.2008 | autor: redakce

Britský elektronický projekt Future Loop Foundation a berlínský smyčcový kvartet Jupiter String Quartet přijedou představit své nové společné album Memories From A Fading Room. Koncert se koná 29. dubna v klubu Roxy.

Future Loop Foundation v Roxy Future Loop Foundation v Roxy

V roce 2007 odhalil matador elektronické scény Mark Barrott alias Future Loop Foundation svůj zatím nejodvážnější a umělecky nejkomplexnější projekt. Album Memories From A Fading Room je postaveno na nahrávkách rodinných rozhovorů, které přes dvacet let odpočívaly na půdě kdesi na severu Anglie, a je doplněno padesátiminutovým filmem připraveným ceněnou filmařkou Annie Watsonovou.

Hlasový záznam nashromážděný v letech, když byl Mark ještě dítě, je dokumentem jednoduchých časů, kdy v duši teenagera znamená rodina první poslední. Mark Barrott na základech těchto záznamů vytvořil vysoce osobní album složené z elektronických i akustických nástrojů, orchestrální nahrávku, z níž čiší originalita a vtip. Nové album se snaží vyvážit magické vábení zašlých vzpomínek a současnou hudební vizi. Jak se to Markovi a spol. daří naživo, můžeme posoudit 29. dubna v klubu Roxy.


zavřít