Jamajčan Daddy Rings v Roxy

Vydáno 01.04.2008 | autor: redakce

2. Dubna vystoupí v pražskem klubu Roxy vyhlášený jamajský zpěvák, deejay a textař Daddy Rings, který je kamarádem a mentorem hvězdy evropského reggae - Gentlemana. Rings zahraje v doprovodu kapely House of Riddim.

Jamajčan Daddy Rings v Roxy Jamajčan Daddy Rings v Roxy

Prvním úspěchem bylo pro Daddy Ringse setkání s vyhlášeným producentem a majitelem studia King Jamm, který do Daddyho vložil svou důvěru a v roce 1991 s ním natočil hned patnáct songů, které se pro Ringse staly vstupenkou do světa hudby. Na základě této zkušenosti o něj projevil zájem Gussie Clarke, který mu zprodukoval jeho vynikající debutové album Stand Out.

Daddy poté strávil hodně času v Německu, kde se potkal s Gentlemanem a jeho tehdejším soundsystémem Pow Pow Movement. Hrávali spolu pravidelně v kolínském klubu Petit Prince a padli si tak do oka, že jejich spolupráce trvá dodnes. S natočením svého druhého alba The Most High Daddy ale hezkou chvíli otálel.



Deska vyšla pod jeho vlastní značkou African Glory až koncem loňského roku. V těchto dnech jí představuje svým fanouškům na turné po Německu a Rakousku. Plus jej čeká jedna specielní pražská zastávka. Daddy Ringse zítra v Roxy navíc podpoří i česko-američtí Afrodisiak a za gramofony francouzský selektor Damalistik aka Roots Survival a domácí Admirál Kolíbal & Herby Boy aka JahMusic Lighta. Klub se otvírá s úderem 19. Hodiny.

www.myspace.com/daddyrings
zavřít