Divokej Bill slaví deset let

Vydáno 02.04.2008 | autor: redakce

Pro někoho to může být překvapením – jak mohli „Billové“ vydržet tak dlouho vražedné koncertní tempo, které před lety nasadili. Vydrželi a pokračují dál.

Divokej Bill slaví deset let Divokej Bill slaví deset let

Letos začala kapela Divokej Bill koncertovat na konci března. Vidět "Billy" bude na domácích pódiích vzácnější, protože počet vystoupení v České republice je oproti loňsku poloviční. Naopak do zahraničí se kapela chystá na turné na Britské ostrovy a dále pak na festivaly do Belgie, Polska, na Ukrajinu a na Slovensko. V dubnu 2008 proběhne devět koncertů v kulturních domech – v první části s hostující anglickou kapelou Setha Lakemana, v druhé části s kapelou Liguére!.



V květnu 2008 se spojí Divokej Bill na osm koncertů s kapelou Čechomor. Na pódiu se představí obě kapely v netradičním propojení a budou si střídavě hostovat. Divokej Bill oslaví 7. června v domovských Úvalech své 10. narozeniny na festivalu Ouvalskej Bigbít, kam si přizvali kapely, se kterými se kdy koncertně propojili. Vystoupí Čechomor, Tři sestry, Vypsaná fixa, UDG, Horkýže slíže, Prohrála v kartách a další.



V letní sezóně vystoupí Divokej Bill na cca dvaceti festivalech včetně zahraničních – například na již dnes vyprodaném Beatiful Days na jihozápadě Anglie. Podzim 2008 proběhne ve znamení deseti koncertů v Anglii se Sethem Lakemanem, halového turné s kapelou Tři sestry po ČR (první půlka listopadu) a na konci roku dvanácti koncertů v Anglii s Levellers. Divokej Bill navíc začíná pracovat na dalším řadovém albu.
zavřít