Coldplay hlásí návrat

Vydáno 12.04.2008 | autor: redakce

Coldplay ohlásili na červen vydání dlouho očekávané nové desky. Podle prohlášení, které před časem přinesl jejich oficiální web, je nová deska inspirována hispánskou tématikou.

Coldplay hlásí návrat Coldplay hlásí návrat

Coldplay při skládání nových písní čerpali ze zkušeností a poznatků nasbíraných během posledního latinsko-amerického turné. Kvůli tomu přesunul Chris Martin minulý rok natáčení desky na čas i do Španělska. Koncem minulého roku dostaly písně pak finální podobu při mixáži, která proběhla pro změnu v New Yorku.

Chris Martin prozradil minulý měsíc při rozhovoru pro časopis Rolling Stone, že se deska bude jmenovat Viva La Vida Or Death And All His Friends. Tento název vybral sám Chris Martin poté, co viděl tuto frázi napsanou na jednom z obrazů legendární mexické umělkyně Fridy Kahlo, kterou již dlouhá léta obdivuje.



Tento týden přinesl zásadní informace týkající se data vydání alba a především i pilotního singlu. První ochutnávka nových Coldplay bude poprvé ke slyšení začátkem května a půjde o skladbu s názvem Violet Hill. Deska samotná pak spatří světlo světa 13. června a měla by přinést celých jedenáct novinek.

zavřít