Slovenské kytarovky v Roxy

Vydáno 14.04.2008 | autor: redakce

To nejlepší ze současné slovenské kytarové scény si můžete poslechnout 15. dubna v klubu Roxy. V rámci tour dorazí na společný koncert skupiny Lavagance a Para.

Slovenské kytarovky v Roxy Slovenské kytarovky v Roxy

Šestičlenná kapela Lavagance patří mezi nejprogresivnější slovenské kapely současné kytarové scény, která si vydobyla místo na alternativní scéně a dokázala se s přehledem prosadit i v zahraničí. Jen málo skupinám se podařilo v hojné míře prosadit svou hudbu (klip Miles) do denní rotace kanálu MTV. Kladného ohlasu se dočkali také coby předskokani Duran Duran na bratislavském koncertu. Jejich hudbu lze slyšet hned v několik českých a slovenských filmech (Doblba, Kvety Sakury, Feather…).


Lavagance

Kromě alba roku Ortodox Expirience (dle ankety Rádia FM a jejich posluchačů) mají na kontě také tři hudební ceny Aurel 2007; a to za nejlepší album v kategorii alternativní hudba (Back to attraction), nejlepší videoklip (Miles) a objev roku 2006. Se skupinou Para je pojí více než profesní vztah. Para má v současné době na kontě čtyři alba, poslední z roku 2007 (Para – Para). Chlubit se může také live DVD (Live at Babylon), které se velmi brzy stalo platinovým.

Para spolupracovali s mnoha předními slovenskými kapelami a umělci (Liché, Puding Pani Elvisovej, Jana Kirschner, AMO…) a vystupovali jako předkapela Richarda Müllera či Fun Lovin' Criminals.
zavřít