Fresh Film Fest slaví 5. narozeniny

Vydáno 29.04.2008 | autor: redakce

Ve dnech 27. až 31. srpna se v Karlových Varech uskuteční jubilejní pátý ročník mezinárodní soutěžní přehlídky studentských filmů Fresh Film Fest. Všichni studenti mají letos akreditaci zdarma.

Fresh Film Fest slaví 5. narozeniny Fresh Film Fest slaví 5. narozeniny

Festival letos ozdobí pět narozeninových znělek, které vzejdou ze soutěže otevřené široké veřejnosti. Téma znělky zní „Green screen“, ve filmové a televizní terminologii tzv. zelené pozadí, které umožňuje hru s barvami, s postavami a jiná vizuální kouzla. Technika zpracování znělky je libovolná, stopáž činí 26 vteřin. Z došlých znělek bude vybráno pět nejlepších, jejichž autoři získají 10 000 Kč.



Vítězné znělky budou v rámci kampaně promítnuty v České televizi, ve vybraných kinech v ČR, v rámci Fresh Film Festu a na tuzemských i zahraničních festivalech, kde bude Fresh Film Fest prezentován. Všechna přihlášená díla budou promítnuta v rámci festivalu a jejich autoři získávají automaticky akreditaci a katalog. Deadline pro přijímání filmů je 31. května.



Zcela nově bude festivalu v červnu, červenci a srpnu předcházet akce „Fresh Film Walk“, zahrnující filmové procházky Prahou, Brnem, Plzní, Ostravou a Olomoucí s promítáním filmů ve veřejném prostoru. Na programu procházek budou krátké studentské hrané a experimentální filmy i dokumenty. Včetně přesunu mezi jednotlivými projekcemi potrvá každá procházka cca hodinu a půl. Fresh Film Walk bude veřejností přístupný zdarma.

více info: www.freshfilmfest.net
zavřít