František je od června děvkař

Vydáno 30.04.2008 | autor: redakce

Česká filmová komedie František je děvkař bude mít premiéru v červnu a ve snímku si zahráli František Polášek, Petra Nesvačilová a Petr Čtvrtníček. Uvnitř oficiální trailer.

František je od června děvkař František je od června děvkař

Scénář snímku František je děvkař vznikal přibližně rok a půl. Při psaní scénáře měl Jan Prušinovský, scénárista i režisér filmu, jasnou představu o obsazení role Františka Josefem Poláškem. Vzájemnou spolupráci si vyzkoušeli už v roce 2005 na Prušinovského studentském filmu Nejlepší je pěnivá. „Pepu Poláška jsem viděl před mnoha lety v Komediografu a poprvé jsem ho tam viděl, jak dělá svou legendární scénku „Trolejbusem ze Zlína do Otrokovic“. Bylo to v době, kdy jsem měl napsaný scénář k filmu Nejlepší je pěnivá,“ popisuje Prušinovský.

Oficiální trailer:


František (Josef Polášek) je muž v produktivním věku. Nic mu nechybí. Má vlastní psychiatrickou ordinaci a spoustu klientů. Se svou manželkou Eliškou (Ela Lehotská) se právě nastěhoval do nového domu. Jednoho dne však šlápne vedle a spustí tím těžko kontrolovatelnou lavinu událostí. Ztratí práci, žena ho vymění za jeho bývalého pacienta a tak mu nezbývá než ležet v pokojíčku u maminky (Zdena Hadrbolcová).

V úsměvné komedii s hudbou Petra Hapky hrají Martin Pechlát, Leoš Noha, Petra Nesvačilová, Marika Procházková, Petr Čtvrtníček a Arnošt Goldflam. Premiéra 5. června 2008.

www.frantisekjedevkar.cz
zavřít